Motocross: Tidenes beste norske race-helg internasjonalt?

Dette har vært en helg mest sannsynlig uten sidestykke for norsk motorsykkelsport. Resultatene som har rast inn, rapporter om heatseire og pallplasseringer på aller høyeste nivå bør få frem gåsehud hos alle som vet hvor utrolig høyt nivået er i denne sporten. Flere undersøkelser har plassert motocross helt øverst på lista av fysisk krevende idretter. Legg så til vår lange vinter og dermed begrensede treningsmuligheter, det vanvittige antallet lisensierte og hardt satsende utøvere i de litt varmere deler av verden, samt det økonomiske her, så er det bare for oss andre motorsyklister å ta av seg gjørma og bøye seg dypt ned i hjelmen nå. For sjekk ut disse resultatene!:

Martine Hughes (Bildet over) #3 i årets første VM-runde, etter heatplasseringene 5-3. Hun kan da selvfølgelig gå inn mot neste runde som nr.3 i verden! Mathea Selebø, selv med kun tre uker på sykkelen etter en skulderoperasjon, plasserte seg på 13. plass sammenlagt.

Kevin Horgmo imponerte med femteplass sammenlagt under helgens VM-runde i Lombardia, med en 6. plass i det første heatet og 8. plass i det andre. Håkon Fredriksen på plassen bak, med plasseringene 9-6. Kevin er nå #7 totalt i VM etter helgens runde i MX2 for gutta, med Håkon få poeng bak på #12.

Fantastisk! Men ikke tro vi stoppet der. EM er også i gang. Så hva sies om Cornelius Tøndel på andre totalt i MX2, og Håkon Østerhagen, juniorverdensmesteren fra 2021(!), hakk i hæl på tredje? Håkon klinte til med plasseringene 4-3 over de to heatene runden bestod av. Cornelius vant like godt heat 2 og havnet på syvende i det første. De to unge Fantic-førerne blir lagt merke til i det internasjonale MX-miljøet. For å si det veldig mildt… På 21. totalt, av 40 førere, finner vi en “stayer”, Sander Agard-Michelsen, som garantert vil kjempe seg oppover på listene.

Cornelius Tøndel

Akkurat nå er det en litt vanskelig oppgave å finne frem til alle resultater innen norsk deltagelse i motocross på internasonalt nivå gjennom tidene, men vi tviler sterkt på at særlig mange race-helger kan ha overgått denne. Det jobbes veldig bra innen norsk motocross om dagen, med dedikerte team med profesjonelle trenere. Først og fremst på privat basis. Og selvfølgelig med en utrolig innsats fra foreldre, familie og førerne selv. Det er gledelig å se (litt sarkastisk her..) at f.eks. VG har fått med seg det som skjer i denne utrolig populære sporten, og ofrer en kjapp notis på gutta og jentene i dag. Nå er ikke akkurat denne lille artikkelen her stedet å gå i dybden på dekning i norske medier, innsats fra forbund, etc, men vi prater her om Norges uten sammenligning største motorsport… Nok om det (foreløpig).

Nå gleder vi oss over en helt fantastisk innsats og sitrer etter å se hvor dette ender.