Distinguished Gentlemans Ride – Stavanger

PRESSEMELDING DISTINGUISHED GENTLEMANS RIDE 2023


Søndag 21.mai kjøres for 12.gang den årlige globale “DISTINGUISHED GENTLEMANS RIDE”.

Både mannlige og kvinnelige deltakere kler seg I finstas, gjerne fra motorsykkelens tidlig tidsalder og kjører sine klassiske motorsykler som café racers, bobbers, scramblers og eldre custom modeller.
 

Turen har som formal å skape bevissthet rundt prostatakreftforskning og menns mentale helse gjennom Movember stiftelsen.

DGR-arrangementet startet i 2012 med 3000 deltakere i 64 byer, økte stadig, og mobiliserte i 2019  til sammen 116.000 deltakere. Selv i koronatiden mobiliserte i 2021 65000 deltakere fordelt over  913 byer i 116 land.

Deltakelse er gratis, men arrangørene verdsetter at deltakere, på frivillig basis, ber sine kjære og kjente å være personlig sponsor.

Innsamlede midler går ikke i, eller via, DGR sin pott, men i sin helhet direkte til den globale Movember Foundation (https://no.movember.com/ ) til arbeid rettet til mens psykisk helse og prostata- & testikelkreftforskning.

Siden 2012 har DGR mottatt sponsormidler tilsvarende $ 37.5 milion USD.

Stavanger deltar for 9.gang og i Norge blir det troligvis kun Stavanger, Bergen, Kristiansund og muligens Oslo, som har planlagt en tur.

For å kunne delta og få opplysninger om tid og sted må man registrere seg på DGR sin nettside og kjøre en motorsykkel innenfor angitt «Style Guide».

Se for mer info http://www.gentlemansride.com

Her en liten filmsnutt fra 2021-registrering på YouTube:

A Decade of Dapper – Register for The 2021 Distinguished Gentleman’s Ride – YouTube

Vel møtt!!