I år kjøres Yamaha R7-Cup for første gang i Skandinavia

Yamaha R7 Cup debuterer i år i store deler av Europa og henvender seg til både eksisterende og nye førere som ønsker å ta steget fra nybegynnere til banen. Alle konkurrerer med samme sykkel, hvilket betyr, at resultatet utelukkende er baserte på føreren. De beste førere i de forskjellige nasjonale Yamaha R7 Cuper vil bli inviterte til R7 Series European SuperFinale i slutten av sesongen.

Man ønsker å skape et nytt konsept for å gjøre det lettere for unge førere å komme ut og konkurrere. Der er stor interesse for motorsport og roadracing i hele Skandinavia, og det ønskes å skape de rette betingelser for å få flere til å oppdage gleden ved sporten. Uansett kjønn, alder og bakgrunn skapes det et fellesskap blant førerne, hvor de får lov til å teste seg selv, og det er det som gjør denne seien litt annerledes sier Peter Chadwick, salgsdirektør MC hos Yamaha Motor Scandinavia.

Cup’en ble introdusert i fjor samtidig som Yamaha lanserte supersportssykkelen R7. Modellen er karakterisert som hurtig, og med samme aggressive stil som sine stallkamerater i R-serien. Med GYTR performance-designet er det en ideell basismodell for racing.

Løpet er designet for å være omkostningseffektivt og lett tilgjengelig for de førere som ønsker å kjøre seg opp, men også de som er der for å få en morsom opplevelse, sier Peter Chadwick.

Påmelding skjer via Yamaha Motor Scandinavias nettsider. Det skal avholdes tre delkonkurranser før deltakeren kan kvalifisere seg til superfinalen som starter 1. september i Knutstorp.

Konkurransesteder og datoer er satt i henhold til denne rekkefølgen:

Runde 1: 5-7 mai Anderstorp Raceway (SE)

Delkonkurranse 2: 2-4 juni Rudskogen (NO)

Delkonkurranse 3: 28-30 juli Gelleråsen (SE)

Delkonkurranse 4 / finale: 1 september Knutstorp (SE)