4 dager på 2 hjul i Spania.

Annonsørsamarbeid:

Etter 5 slitsomme dager i Italia, med mye reising, knipsing av bilder av nye motorsykler på Eicma-messen i Milano. Dyttet i oss masse god mat og drikke. Samt sett 3 flotte byer (Bologna, Milano og Bergamo). Dessuten nesten kjøpt et forlatt hus med flott beliggenhet i åsene rundt Bologna. Da var det på tide å pakke sakene, sende Diggi (Han strenge Admin vår) tilbake til Norge, og komme seg til Spania. og 4 dager med kjøring sammen med CBP (Skien)

CBP har i år sendt ned mange av sine demo-sykler og lagt opp flere turer i løpet av vinteren i varmen. Nærmere bestemt: Torre Del Mar like ved Malaga i Spania.
Og godt og varmt var det. Vi var faktisk oppe i 26 grader noen steder, noe som er unormalt for perioden vi var der (Midt november) men vi klager da ikke på det da vi faktisk fikk til et bad også i Middelhavet og det var faktisk veldig bra temperatur. Nydelig å kunne kjøre i litt lette og luftige klær når man hutrer bare man går på utsiden av døra hjemme i Norge. Ok, nå var dette tidlig november, så faktisk mange som ikke hadde parkert sine sykler enda.

Hva, hvem, hvor?

Som nevnt sender CBP fra Skien ned sine demo-sykler så kunder og alle andre kan nyte vinteren i Spania i stedet for her hjemme, og til en veldig overkommelig pris. Man trenger bare å komme seg til flyplassen i Norge og hive seg på flyet til Malaga. Hvor CBP sin faste sjåfør venter og leverer deg rett på hotellet i Torre Del Mar.
Vi merket med en gang vi landet den nydelige oppvarmede luften. Og vi ankom ganske seint på kvelden. Vi kom dessverre etter alle hadde gått for å legge seg: Men det spiller ingen rolle, vi var kommet for å kjøre motorsykkel, og disse stod linet opp på utsiden av hotellet dagen etter. Her kunne man velge og vrake i KTM, Triumph, Indian og Honda.
Veiene vi skulle ut på var lett blandet underlag, så Adventure-sykler ble vårt valg. Og det passet perfekt for disse turene.
CBP kjører med en norsk guide som er lokalkjent i fjellene rundt Malaga og kan mange flotte historier fra området og vet til en hver tid hva slags vei vi kommer til og hva vi bør se etter. Ber du om sving får du sving, ber du om grus får du grus.

Første dagen er litt “bli kjent runde“, for oss er det å hilse på de andre som har blitt med på denne turen, og vi tar en tur med motorsyklene langs stranden i Torre Del Mar for å oppleve “Syden” og det alle elsker med det. Nydelig utsikt når vi har Middelhavet rett ved siden av oss, og en lett havbris lufter rundt oss. Men selv om det er november, blir det fort varmt i hjelmen, men her er det bare å nyte evig sommer og tenke på hvordan det var hjemme når vi dro.

Å kose seg langs stranden er hyggelig det, men kjenner jeg blir litt rastløs i trafikken, men brått drar guiden vår oss opp mot fjellene. Og i retning mot Granada. Nei, ikke den gamle bilen! Men fjellene i Spania, og flotte MC-veier med relativt lite trafikk er på menyen. Samt en nydelig utsikt ned mot Middelhavet mens vi åler oss langs svingete veier i fjellsiden.

Vi kjører hver vår Adventure-sykkel, og dagens sykler som vi bytter på er Triumph Tiger 900, og en KTM 890 Adventure. To flotte sykler for dette terrenget, med litt dårlig asfalt. Litt grus. Ja, litt av hvert her. Må innrømme dette ikke er ett sted jeg ville kjørt Panigalen min. Men utvalget av sykler var stort her. Alt fra KTM 1290 Superduke, til Triumph Scrambler 1200, så det meste hadde gått her om man ville. Så må ikke være redd for å velge noe annet enn Adventure om du synes disse blir for høye. (Les mer om dette litt lengre ned)

Turene går rolig for seg. Her er det ikke noe hastighetskjøring, Men her er vi for å nyte turen og hva Spania har å by på. Skjønt, hvem har vel dårlig tid på ferie? Rutene ligger på ca 40 mil og dagen, stopper for lunsj er lagt inn i rutene, samt drikkepauser og kaffe på koselige steder.
Vi blir dratt med opp i fjellene til flotte fjellformasjoner som vi ikke kan se i Norge, samt se ørnene seile over oss mens de leter etter ett bytte. (ofte små geiter) og se steinbukker på fjellhyllene mens vi tusler pent forbi på motorsykkel og bare nyter utsikten.


Det var kun en dag vi pushet ruten en del lengre, men det var fordi vi alle ville til Ronda. Får du spørsmål om du vil besøke Ronda? Så er svaret ja, gjør dette.

Dette er en nydelig gammel by med lang historie. Men er jo en turistmagnet, så å kjøre MC midt i byen er ikke noe spesielt. Men en fottur etter lunsj og se på og ta bilde av den ikoniske broen over juvet som forbinder byens to deler er verdt turen. Samt i Ronda ligger Spanias første tyrefektingsarena. Men vi var ikke innom for å se på dette. Veien opp til Ronda fra Marbella er en legendarisk strekning hvor testsjåfører for både bil og motorsykkel tester ut nye kjøretøy. Og vi skjønner godt hvorfor denne strekningen brukes til nettopp dette. Men ikke glem å stoppe på MC-kafeen midt i svingen på vei opp.

Rutene er lagt opp så alle skal klare det. Her er det ikke noe offroadkjøring annet enn litt lett grusvei. Men litt trange gater noen steder med dårlig asfalt, så du bør klare å håndtere en sykkel. Samt velge riktig sykkel så du rekker ned ved uventet stopp. En som var med på turen fikk seg en sykkel han ikke rakk helt ned på (ikke at det skjedde noe, men greit å vite sine begrensninger) så da ble den KTM 890 R Adventure på meg, og den beholdt jeg resten av turen. Og ble kanskje litt forelsket i den? Den perfekte sykkel kanskje? Nei, vi skal ikke gå inn på Motorsykkel Reviews her. Men følg med på vår Youtube kanal for dette.

Hotellet som er valgt holder høy kvalitet, med kort vei til stranden, spisesteder, samt basseng på taket for de som ikke vil gå så langt for en dukkert etter kjøring. For etter 6-7 timer i salen i sol og grus, så er det greit å få av seg både svette og støv før en middag. Her samles hele gjengen på kvelden og dette er utrolig sosialt. Vil dere ha en kveld alene, er heller ikke dette noe problem.

CBP starter 2023 sesongen tidlig med flere turer ned til Spania, noen er dessverre allerede utsolgt, men bare å kontakte for flere muligheter.
Om vi vil ned igjen? Klart vi vil……

http://www.cbp.no/eventer