Ambassadetrussel, maskinpistoler … og Fatter


EPSON MFP image

Det blir litt om salig Fatter (Willie, ikke Villy) fra denne kanten innimellom. Men altså, det ligger ganske så mange historier å hente der… Så her kommer en av de:

Fatter drev med oppussing av en av de ærverdige gamle husene i Drammensveien, i ambassadestrøket i Oslo. Den uka hadde det kommet bombetrusler mot den israelske. Noe Fatter ikke hadde fått med seg. Men det han hadde fått med seg var sin Suzuki SP 370.

Så, i sann Johannessen-ånd, vippet jo gubben denne på bakhjulet da han skulle hjemover. Oppover mot Solli Plass. Men akkurat der stod det en haug av sinte unge menn med skuddsikker vest og maskinpistol, gitt. De var, med bombetrussel og alt, selvfølgelig på tå hev. Så det hoppet fire av de ut i veien foran Fatter der han koste seg på et hjul. Med nevnte gønnere pent innsiktet.

Fatter stoppet jo. “Og hva i helvete driver du med da, din drittunge?”, skrek mannen i skuddsikker vest som pekte våpenet mot ham. Fatter repliserte rolig i det han dro av seg hjelmen og fjesene under de andre hjelmene gikk over til latterkick da de så at det var prat om en mann på ca. 50: “Unnskyld, lensmann, men jeg glapp kløssjen jeg gitt!”