Bikelife Norge On track

Vi har igjen hatt førerutviklingskurs sammen med Førerutvikling.no, og denne gangen var det to dager med strålende sol på Vålerbanen i Elverum.

I lengre tid har disse to dagene vært fulle, og vi har hatt venteliste. Og på lørdag var det 86 solgte plasser på banen og søndag 84 om jeg ikke husker helt feil. Det var flere som var der to dager, og noen bare en dag. Så det helt korrekte tallet på hvor mange som var der totalt har jeg dessverre ikke i skrivende stund.
Men felles for alle som var der: jeg så ikke en eneste sur mine blant elever eller instruktører disse dagene. Kanskje noen på slutten av dagen på søndagen da de merket at leken snart måtte ta slutt..

Vi i Bikelife Norge har lenge drevet med førerutvikling hos flere aktører, og mener at førerutviklingskurs er noe alle bør ta en gang i blant. Ja, du føler kanskje du er god til å kjøre motorsykkel. Men det å komme et par hakk opp skal ikke så mye til og du vil kanskje få mye mer flyt og sikker kjøring på veien.
I 2021 da vi startet Bikelife Norge ønsket vi å kanskje drive med dette på sikt. Men kom fort inn i en god tone med Eddie Mathisen fra Førerutvikling.no og vi gikk raskt inn i ett samarbeid hvor vi ønsker våre medlemmer ut på banen for å trene og plukke av litt uvaner. Vi ønsker at alle skal komme trygt hjem fra sin mc-tur.

Eddie Mathiesen . Speedevent / Førerutvikling.no


Førerutvikling foregår på lukket bane med trygge omgivelser og vi bruker Førerutvikling.no sine dyktige instruktører. Og du kan komme med hva slags sykkel du måtte ha. Denne helgen var det Honda Groom 125, flere forskjellige Harley-Davidson og choppere, samt adventure og racing-sykler på banen samtidig.
Det deles opp i 4 grupper etter ferdigheter.

Hvit, Grønn, Gul og Blå.
Hvit er for helt nybegynnere, og stiger gradene oppover etterhvert som du forbedrer din kjøring og mestrer din gruppe.

Marianne Hurum demonstrerer sittestilling for Grønn gruppe

Som sagt var denne helgen helt fullsatt, og Eddie sitt team av instruktører i Førerutvikling.no jobbet på spreng de første timene for å få alt til å klaffe, få registrert deltakerne inn. Så få de ut på banen med lett sporvalg i de forskjellige gruppene etter at Eddie hadde tatt ett førermøte og lært bort litt flaggregler.
På banen er det ikke lett å kommunisere, derfor brukes flagg for å vise deltakerne hva som foregår.


Jeg snakket med mange av deltakerne denne gangen, og fikk masse positive tilbakemeldinger på hele opplegget, samt på de dyktige instruktørene. Og mange ville komme tilbake så fort som mulig for å ha det enda mer gøy på banen. Og det er det selvfølgelig muligheter til.

Undertegnede – Foto av Iselin Andersen16. Juni kjører vi på igjen. En dag denne gangen, men Førerutvikling.no har mer på gang denne helgen.
Denne helgen kommer WIMA med to dagers event for sine medlemmer. Samt to forskjellige Ducati- klubber kommer for å lære litt kjøring her. Så er du i tilknytning til noen av disse kan du få deg en lang helg på banen. Vi kommer til å være der store deler av helgen, sose litt rundt og hjelpe til der vi trengs. Så ikke vær redd for en prat.

Vi gleder oss veldig til flere dager med dere på banen. Hilsen Bikelife Norge Crew