Brudfjällsvägen – Sverige (med video)

Kanskje Sveriges villeste MC-vei?

Brudfjällsvägen slynger seg som en orm mellom Håverud og Högsbyn ikke så langt fra Mellerud. Og kan oppleves som en berg-og-dal-bane i Liseberg hvor det er mye opp og ned og sving sving sving. Og en veldig uoversiktlig vei du sent glemmer.
Veien er ca 8km. (med svingparti) og 21′ på det bratteste.
På sommeren møter du tyske bobilturister som ser på alt annet enn veien og møtende trafikk. Tråsykler, og svensker på vei til eller fra jobb. Det er ikke så veldig mye annet enn skog og elg å se på her, men veien i seg selv er en artig opplevelse på en god sommerdag.

Varslene er mange i begge ender av veien, og det er greit å følge disse for å unngå uhell eller fastkjøring.

Jeg har kjørt denne veien ved flere anledninger da den ikke er så langt fra meg på en dagstur. Men denne gangen var det helt på tampen av sesongen og veien var full av løv og annen drit som gjorde at det ikke var så gøy å kjøre denne uoversiktlige veistrekningen. Veien passer seg bedre for en Adventure-sykkel enn en R/Sport, men man skal da bruke det man kjører. Og det er ingen begrensninger på hvor du kan kjøre din motorsykkel.

Jeg er faktisk ikke så veldig glad i denne veien. Men den er en flott vei å ta for å komme fra der jeg er til dit jeg skal. Veiene rundt i Dalsland er mange og flotte, så å vippe over her gjør meg ikke noe. Men jeg tar det i et tempo jeg føler er komfortabel med.

Tror det er ett par år siden noen brukte denne lille “stugan”

Navnet Brudfjällesvägen kommer av at det ligger ved ett fjellbrudd (ikke at jeg har sett det) men det går også en gammel historie på et brudepar som har krasjet og kjørt i hjel seg her, og det skal fortsatt spøke rundt svingene i Brudfjället. Bilister har sett en dame stå i veien for så å bli borte, noe som ofte har resultert i ulykker. Og flere med døden til følge.

Foto: dalslanningen.se

Jeg forteller litt i denne videoen rundt hva jeg synes om denne veien, og hva jeg har opplevd over her.
Ikke glem å følge oss på Youtube for flere videoer fremover.