Ducati hiver seg med på Motocross bølgen

Motocross er tydeligvis i vinden om dagen. Triumph har lansert sin nye motocross sykkel. Så kommer jaggu Ducati på ballen og.
Her er en pressemelding fra Ducati på deres nyhet:

Et nytt, historisk kapittel åpner for Ducati: den røde fra Borgo Panigale Bologna går inn i motocross

Ni ganger MX verdensmester Antonio Cairoli vil bli med Ducati som høyytelses testsjåfør for det nye racingprogrammet.

Ducati har også signert en flerårig avtale med Maddii Racing, et av de mest erfarne lagene i motocrosspaddocken, som vil være referansestrukturen for MX-racingaktivitetene og vil delta i det italienske motocrossmesterskapet i 2024 med Alessandro Lupino, åtte. -tidlig italiensk mester og 2021 MXoN-vinner, også kontrakt med Ducati som racing- og testpilot.

Vi er glade for å kunngjøre at vi har jobbet i to år med en prototype som vil debutere neste sesong i det italienske motocrossmesterskapet, med mål om å validere de tekniske løsningene som er laget på sykkelen på banen. Denne strategien bekrefter tilnærmingen som utmerker Ducati i utviklingen av sine sportyste og mest høyytelsesmodeller, det vil si å starte fra racingkonkurranse og deretter lage serieprodukter som er i stand til eksepsjonell ytelse til glede for sine entusiaster.Dette er et flerårig prosjekt som vil se etableringen av et komplett utvalg av terrengmotorer og motorsykler. Modellene vil etter hvert bli en del av en familie av knotete motorsykler merket Ducati, og starter med motocross.

Fokuset for Ducati offroad-prosjektet er en kombinasjon av søket etter letthet presset til det ekstreme, toppmoderne komponenter og motorer preget av en veldig bred kraftleveringskurve. Sistnevnte oppnås takket være bruken av Desmodromic-systemet, brukt på alle sportssyklene til det Bologna-baserte selskapet fra MotoGP. Ducati er faktisk det eneste selskapet i verden som bruker det samme ventilretursystemet på sine motorsykler med høyest ytelse som det bruker på racingprototyper.

Å gå inn i den spesialiserte offroad-sektoren representerer et svært viktig og utfordrende strategisk valg for Ducati, gjort mulig takket være de utmerkede resultatene oppnådd de siste årene. En beslutning som bekrefter ønsket om å utvide merkets tilstedeværelse inn i uutforsket terreng i dag. Nye unge motorsyklister vil kunne komme nær Borgo Panigale-merket og dermed komme inn i det store fellesskapet Ducatisti.Claudio Domenicali, administrerende direktør i Ducati Motor Holding, kommenterte: “Jeg er stolt over å kunngjøre Ducatis inntreden i Motocross. En helt ny verden for Ducati der vi ønsker å bringe vårt talent i å designe lette motorsykler, med utmerkede komponenter og høy ytelse og – fremfor alt – som kan begeistre flere og flere motorsyklister. Akkurat som vi mener at banen er det beste laboratoriet for å utvikle og teste syklene som da vil være tilgjengelige for kunder og entusiaster. Dette er grunnen til at vi har bestemt oss for å samarbeide med en ubestridt mester som Tony Cairoli, som sammen med lidenskapen og dedikasjonen til mange av oss her i Borgo Panigale, vil bidra til å gjøre Ducati i offroad så dyktig til å tilby produkter med svært høy ytelse til sine lidenskapelige kunder som vi har bevist på asfalten. Prosjektet er mulig takket være selskapets utmerkede resultater de siste årene og bekrefter vårt ønske om å utvide vår tilstedeværelse inn i nye verdener, snakke med nye motorsyklister og derfor utvide Ducati-fellesskapet.»

Antonio Cairoli la til: “Jeg er ekstremt glad for å bli en del av Ducatis verden, som alltid har vært et symbol på italiensk ånd over hele verden, og for å begynne dette spennende nye eventyret i et helitaliensk prosjekt. Å kunne gi mitt bidrag til utviklingen av Borgo Panigale motocross-sykkel er en drøm som går i oppfyllelse og en kilde til stor stolthet for meg.»

Ytelse er en av de tre kjerneverdiene til merkevaren, sammen med stil og raffinement. I Borgo Panigale er det mange offroadelskere, og vi gleder oss til å se Desmo i alt sitt potensiale i arbeid utenfor asfalten!

Se mer her ducat.it/Motocross