Er det noe vits å ta førerutviklingskurs?

Nå har Bikelife Norge i samarbeid med Bikeport hatt til sammen fire dager på Rudskogen Motorsenter fordelt over to event.
Første dagen på Rudskogen traff vi Remi Nilssen som var en ok fører, som hadde meldt seg på i den rolige gruppen, og hadde ingen tidligere erfaring fra førerutviklingskurs.
Etter dag en, så knakk han mange koder på sin kjørestil noe som gjorde at han fikk opp tempo og selvsikkerheten på banen og ble allerede etter dag en spurt om han ville kjøre i den raskere gruppen.

Remi hadde tidligere faktisk tenkt tanken på å selge sykkelen. Men etter å ha kjørt litt på banen med instruktør og fått tilbake kjøregleden igjen så ser vi nok ikke denne sykkelen på Finn.no med det første.

Vi tok en prat med Remi etter to nye dager på Rudskogen, hvor han har fått testet både vått og tørt forhold. Og vi kan se gliset gå fra øre til øre på denne gutten. Nå mestrer han virkelig sykkelen. Korrekt tempo inn i sving. Stoler på både dekk og brems, noe som også gjør han til en bedre fører på vei om det skulle oppstå situasjoner hvor han skulle trenge en nødbrems, unnamanøver eller knekke ned mer i en sving.

Grunnen til av vi ønsker flere motorsyklister på førerutviklingskurs er nettopp dette at vi ønsker å unngå ulykker der ute, og få statistikk på dødsulykker ned. Nullvisjonen er jo det alle jobber med, og ett tiltak er å bli en bedre fører.

For å bli med Bikelife Norge og Bikeport på kurs: https://bikeport.no/blog/mckurs-kna-aug-2023/