“Gekko”med fantastisk hyllest til opphavet

Far og sønn

Vi som har vært involvert i motorsykkelsport vet hvor viktig “de bak” er. Det er nesten bestandig foreldre som holder hjula i gang. Enten begge, eller en av de. De fleste av oss er muligens litt dårlige når det gjelder det å gi disse hyllesten de jo fortjener. Men ikke verdensmester i trial, Sondre “Gekko” Haga! Bare les her:

Sondre “Gekko” Haga

♥ En god far i livet trenger alle, men skal du til verdenstoppen i trial med utgangspunkt Hommersåk, er det nesten en nødvendighet. 🏍

60 timer.

Ganske eksakt timeantall jeg har vært på reisefot, fly og flyplasser den siste uken. Når jobben er å kjøre VM, er hele verden min arbeidsplass/lekegrind.

Jeg er mildt sagt vant med å flytte på meg.

Det blir mange timer alene og egne tanker, noe som kanskje ikke bare er positivt kort tid etter en konkurranse som sportslig sett var skuffende.

Det er lett å grave seg litt ned, men det er også mulig å zoome litt ut og reflektere.

Selv om turen til Japan var lang, blir den som en svipptur å regne i forhold til reisen fra Hommersåk til verdenstoppen.

Når du kommer fra en liten plass og er en del av en litt “unorsk” sport, er ikke talent, iver og treningsvilje nok.

Skal du komme langt, er du avhengig av «kinderegget»:

tilrettelegging, ressurser og struktur.

Eller far, som jeg kaller ham.

Martin Haga👈

Kjøring, henting, heiing, kjefting og støtte. 🏁

Planlegging ned til minste detalj.

Han har laget nok Excel-ark til å tapetsere Lifjell.

Han holder Zoom-møter med sponsorer fra et ustabilt nett på flytoget og ofrer hyttehelger etter lange arbeidsuker for en melkerute til Baskerland i Nord-Spania. Det sendes også pressemeldinger 03.30 om natta.

Ekte kjærleik, der altså.

Nå er vi på en helt annen arena – og jeg synes det er kult at far og jeg samarbeider og jobber med dette som et team – med klare målsetninger på kort og lang sikt.

Da kan det bare være at det ble noen runder under pari i Japan, vel vitende om at man allerede neste helg jakter pallplasser igjen.

Jeg er jo velsignet med å drive med det kjekkeste jeg vet.

Så tusen takk til mitt fantastiske støtteapparat hjemme.

Dere har betydd alt. ♥

Neste løpshelg er i lille San Marino 10. og 11. juni.

Der setter vi skapet på plass!