Har du hørt om Guardian Bell?

Har du hørt om Guardian Bell? Ikke?
Det er ikke så rart, for dette er ikke så veldig utbredt i Norge.
Disse har eksistert i mange år og gått under mange navn, som feks Ride Bell, Goblin Bell , lucky bell.

Jeg hadde heller ikke hørt om disse før jeg fant en på en motorsykkel jeg tok en jobb på. Og jeg begynte da å undersøke litt.

Er du overtroisk er dette kanskje noe du må ha på sykkelen? Men, du skal ikke kjøpe til deg selv. Disse må du få i gave av en som bryr seg om deg.

Hvordan startet dette?
Historien sier at det var en gammel mann med stort skjegg som kjørte hjem en kveld i tussmørket og med dårlig sikt. Og kanskje hadde han tatt seg et par øl? Hvem vet.

Men rundt en sving ble han angrepet av små troll som kastet seg på han og motorsykkelen gikk i bakken med trollene oppå seg. Liggende på bakken gikk trollene til angrep, men med kone og barn hjemme ville han ikke dø der. Så han gjorde alt for å få disse skapningene av seg og kastet det han kunne etter de. Men ingen ting virket.
Eneste han hadde igjen nå var en liten bjelle han begynte å ringe med og trollene stoppet opp, men ble stående mellom ham og motorsykkelen. Så han hadde ingen fluktvei, men fortsatte å ringe med bjellen.
To motorsykkelførere som egentlig var på samme tur men som hadde ligget litt lengre bak hadde stoppet på en rasteplass rett før svingen hvor ulykken hadde skjedd.
Ute i en ørken sent på kvelden hørte de en bjelle ringe, og dette var ikke normalt på ett sånn sted til en sånn tid. Så de bestemte seg for å utforske dette.
Der fant de den forulykkede som var angrepet av disse trollene og fikk sparket og slått disse vekk og reddet mannen.

Som en takk for dette ville han tilby de litt penger, men dette nektet de å godta. Vi hjelper alltid en motorsyklist i nød uansett.
Men han ville gi de en gave, så han rev ett stykke lær av skinnvesken på sin sykkel og tok to bjeller og knøt denne fast på deres motorsykler så disse skulle klinge og holde trollene borte fra veien.

– Dette har blitt en vandrehistorie i mange kretser. Og disse har blitt ganske utbredt i blant annet USA og da ofte i Harley-Davidson- miljøet, men har spredt seg videre til andre typer to-hjulinger.

Har du noen som kjører motorsykkel du er glad i? Kjøp en Guardian Bell i gave.