Kanskje en av verdens vakreste ny-klassiske fra Triumph!

The One That Got Away

Jeg tenkte meg bare en tur til den lokale MC-pusheren min for å titte litt. For et par år siden. Med formanende ord fra samboeren som mente dette hørtes dyrt ut ringende i ørene, tok jeg turen til Alf Graarud Motor, og jeg var egentlig på utkikk etter en Streetfighter og tenkte det jeg så etter sikkert ikke var der. Men der sto den og blinket i karbon og med håndmalte pin-stripes i gull. En 2019 Triumph Thruxton TFC (Triumph Factory Customs), og med ett var jeg som en gammel rusmisbruker som ble ledet forbi plata og kjente abstinensene klaska til meg i trynet.

Dette måtte da være noe av det vakreste jeg hadde sett, og selgeren sto og viska meg i øret; “det er gratis å prøve”. Den kø…!

Jeg var solgt. jeg tok den en liten tur ut, og tenkte at dette kunne vel ikke erstatte tanken min om en streetfighter, for den så jo litt ut som en 1958 Triton jeg hadde, og den hadde verken egenskapene eller motoren til skikkelig aktiv kjøring og kanskje en dag eller to på banen. Den kunne da ikke duge til det? Jeg ble beroliget av en hyggelig kar på et Triumph Truxton TFC-forum om at joda, denne var kompetent nok til å tas med på banen.

Så jeg måtte nesten ha den der, og det eneste den viste seg å dele med min gamle Triton var at begge drives av en parallell twin, men der stopper likheten også. Materialvalget er helt på topp, nydelig skinnsete, bikini-fairingen, skjerm og hekken var i nydelig karbon, demperne bak er Øhlins RSU, gaffelen er Øhlins NIX30, bremsene er Brembo M4.34. Den yter nå 109 hester og har 115nm. Den har et lekkert titananlegg levert av Vance & Hines, og utførelsen er jevnt over stunning. Sykkelen er rett og slett utrolig behagelig og lettkjørt, og innbyr til skikkelig kjøring, og på svingete veier hadde jeg ikke følt meg underlegen den vasseste RR eller den tøffeste streetfighteren.

Den bygges i kun 750 eks, og for å få kjøpt kåper, eksos eller karbon delene må du vise til at du eier en for å bevare eksklusiviteten. Hvis du har lyst på en og finner en, du kommer ikke til å angre, lover.

Jeg ELSKET den!

Så var det bare det at … Speed Triple 1200 RS..