Langtidstestet: AXO Aragon

Jeg kan like så godt si det med en gang: Jeg simpelthen digger disse!

Dette er hva Axo kom med da de skulle toppe hele sitt sortiment innen racing-støvler. Men for meg har de funket som James Brown også på gata.

De har etter min mening alt hva en racing-inspirert fører kan ønske seg:

-Vannavvisende øvre skaft i lær med forsterkninger foran og bak.

-Polyurethane leggbeskyttelse som beskytter hele leggen, samt hælbeskyttelse i metall.

-Avstivet leddsystem som støtter ankel.

-Utbyttbar leggbeskytter.

-Solid og avansert støttesystem som forhindrer vridninger forover/bakover/sideveis.

-Et såkalt BOA-system, som gjør at man superenkelt “snører på seg” støvlene med et hjul bakpå støvelen, som er forbundet med solide tynne metall”lisser”. Jeg tør påstå at disse vil passe til de aller fleste føtter.

-Non-slip AXO racing såle.

-Titanslider på tupp.

-CE-sertifisert i henhold til EN 13634: 2002-forskriften.

Som nevnt er jeg mildest talt happy med disse. De er brukt på bane, men mest på veien. Tåler et regnskyll eller to, og er faktisk riktig så gode i den heftigste sommervarmen Norge kan tilby i blant. De sitter som støpt og jeg kan enkelt regulere hvor tight jeg vil det skal være. Sikkerheten fikk jeg testet da jeg faktisk greide å rulle over høyrefoten under baksering av en tung Harley-Trike. Nei, jeg er ikke stolt! Men støvlene reddet meg nok fra minst en forstuing der.

Terningkast: 6