Leks Motor Oslo – Nytt verksted satser i Oslo

Pressemelding

LEKS Motor Oslo, etablerer MC og ATV/UTV butikk på Rud i Bærum:
Erlend Lønnum etablerer butikk og henter Torbjørn Kaarud tilbake til MC bransjenFredag 26. januar 2024 – Nå får Oslo, Bærum og Asker en ny MC, ATV/UTV og vannscooter butikk- og kompetansesenter. Det er klart etter at Erlend Lønnum (24) har bestemt seg for å starte egen virksomhet i Oslo vest. LEKS Motor Oslo AS får beliggenhet sentralt i bilbyen på Rud i Bærum. Nedslagsfeltet blir Oslo, Bærum og Asker samt hele InterCity-området.

Planen er å over tid å tilby kundene de fleste merker, både av kjøretøygrupper og utstyr og være gode på samarbeid med andre butikker og aktører i og rundt bransjen. Først ut er KTM og BRP med sine kjøretøy. Målet er at butikken åpner i løpet av første halvår 2024.

Gamle travere og ungt engasjement
Satsingen betyr også at en av bransjens gamle travere Torbjørn Kaarud (69), som i en årrekke jobbet i Kellox, Norges ledende motorsykkelimportør, og var sekretær for Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, er tilbake med sitt engasjement for motorsykkel- og ATV/UTV bransjen. Hovedfokuset hans vil fortsatt være bolig, hytte og eiendomsutvikling. Hans konkurrent fra -90 og 2000-tallet Kjell Ramleth (73) er også tilbake i bransjen gjennom etableringen av LEKS Motor Oslo AS.

– Strategien til LEKS Motor Oslo bygger på at totalmarkedet for motorsykkel, ATV/UTV, vannscooter, snøscooter kan bli betydelig større i Norge. Får vi totalmarkedet til å vokse vil alle merker og forhandlere tjene på dette, sier Erlend Lønnum som blir daglig leder for LEKS Motor AS. Også vi som ny forhandler i Oslo-området vil tjene på det. For å få til ønsket markedsvekst må en aktør ta et langt større grep om markedet, med fokus på kompetanseutvikling, støtte opp om arbeidet med å nå målene i nullvisjon, fokus på service, verksted, ungdom/rekruttering, den eldre målgruppen av nye MC-førere og ikke minst kvinner.

Interkommunale selskap, landbruket, hjelpeorganisasjoner
– Videre vil vi satse stort mot å tilby norske kommuner, de interkommunale selskapene (IKS) innen blant annet brann, vannverk, eiendom, helse, samt Politiet og forsvaret stor grad av service når vi er med å selge produkter eller forhandle rammeavtaler knyttet til våre produktgrupper fremover, sier Erlend Lønnum. Tilsvarende vil vi jobbe aktiv for å gi landbruksnæringen og hjelpeorganisasjoner som Norges Røde Kors og Norsk Folkehjelp god service.

Lisbeth Hammer Krog

Flott med en ny bedrift i kommunen
– Næringsutvikling og handel er viktig for kommunen. Dette er gode nyheter og det betyr at vi får 4-5 nye arbeidsplasser på Rud i Bærum, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (Høyre) i Bærum kommune.
– Enda viktigere er det at vi får en ny ung næringsdrivende som ønsker å satse i kommunen vår i det som er utfordrende tider for mange i næringslivet. Jeg ønsker lykke til og gleder meg til å stå for den offisielle åpningen senere i vinter, sier Lisbeth Hammer Krog. Det er også veldig bra at LEKS Motor AS i praksis er nærmeste nabo til Bærumungdommens motorsenter/Rud Rampland. Så her kan det ligge muligheter for et spennende samarbeid med ungdommens motorsenter.

Ønsker kontakt med flere merker
– Vi starter ut med KTM og BRP, men har mål å etablere et MC-senter hvor kundene kan få mulighet å se et rikt utvalg av produkter. Begge disse har ønsket å få en god butikk for å tilby sine produkter i Oslo vest, sier Erlend Lønnum. Nå håper vi andre merkeaktører og utstyrsleverandører tar kontakt med oss så vi kan komme i dialog om å finne måter å samarbeide på. LEKS Motor Oslo vil også fremover utvikle et godt digitalt tilbud, inkludert nettbutikk, knyttet til merkevaren og domene LEKS.no og LEKSmotor.no.

Erlend Lønnum – Daglig leder Leks Motor Oslo

– Det er også veldig hyggelig at vi nå blir kontaktet av mekanikere og selgere som kan våre produktgrupper, med spørsmål om å få jobb hos oss. Vi skal satse på å skape et godt, spennende og engasjerende arbeidsmiljø. Interessen for å jobbe hos oss lover godt, sier Erlend Lønnum.

BRP vil vokse i Oslo
– Stor-Oslo er et betydningsfullt marked for oss og vi ser frem til å ønske velkommen en forhandler som vil tilby våre produkter i denne regionen. Oslo og Oslo vest, med sine nær 1,5 millioner innbyggere, utgjør et betydelig marked for oss, uttaler Valto Ristimella, direktør for BRP i Skandinavia. Alle de involverte i LEKS Motor Oslo er erfarne BRP, Can-Am, Lynx, Skidoo og Seadoo entusiaster. Det betyr mye for oss å ha aktive BRP-brukere som eiere og drivere av butikken på Rud utenfor Oslo.

– Vi i BRP ser frem til å berike kundeopplevelsen ved å tilby butikk-, kompetansesenter og verkstedtjenester lokalisert i stor-Oslo området, avslutter Rune Nordby, salgssjef i BRP Norway.

KTM satser i regionen
– Vi gleder oss til å få en forhandler også i denne delen av Oslo hvor vi tror det er et betydelig vekst potensial for KTM, sier Anders Erik Sarbäcken, daglig leder for KTM i Skandinavia. I Norge er dette den regionen det selges mest motorsykler i og hvor vi kan forvente betydelig vekst i årene fremover, med økt urbanisering og innflytting rundt Oslo. Videre ser vi en stadig voksende befolkning av unge-eldre og kvinner som ønsker å kjøpe seg motorsykkel, hvor de fleste av disse bosetter seg i by-sentrale strøk rundt Oslo. Å kunne tilby våre kunder god service via aktive og gode forhandlere er en viktig suksessfaktor for KTM, avslutter Sarbäcken

Torbjørn Kaarud – Styreleder

Look to Sweden
I Sverige har vi sett at dette er en trend med blant annet suksessen Bike Trollhättan AB, ikke mange timene fra norskegrensen på E6 nord for Göteborg og Probike med ulike avdelinger i Sverige.
– På mellomlang og lang sikt er det et mål å skape et slikt senter i Oslo, sier Torbjørn Kaarud. Han har i de siste 10 årene jobbet med hytteutvikling i Norge og solgte for noen år siden selskapet til private equity fondet Altor. Hovedfokus fremover er å utvikle hans nye hytteutviklingsselskap MTM Gruppen med hytteprosjekter blant annet i Rauland i Telemark og i Norefjell i Buskerud.

– Men jeg har lenge hatt lyst å bruke litt av min tid på det som virkelig er gøy, og det er det jo med motorsykkel og de tilhørende kjøretøygruppene vi skal satse på, sier Torbjørn Kaarud. Han blir styreleder i selskapet. Det vil også bidra til at jeg får ta del i et miljø med mange dyktige unge mennesker, noe jeg gleder meg til. Så tror jeg at kundeservice og god butikkdrift fortsatt blir sentral i mange mange år, selv om vi lever i en stadig mer digital verden.

Ungdom og erfaring
En annen av mc-Norges store legender Kjell Ramleth, som var helt sentral i å vokse motorsykkelmarkedet i 1970, 1980, 1990 og 2000 tallet, vil være med i vår rådgiver gruppe, «advisery board», i LEKS Motor Oslo.
– Yamaha og mc-markedet i Norge har utrolig mye å takke Kjell Ramleth (73) for, sier Erlend Lønnum. Jeg er vokst opp med han og han var den første jeg ringte når jeg nå i forbindelse med nyttår bestemte meg for å etablere mitt eget selskap. På -70, -80, -90 og 2000 tallet fantes det nesten ikke en kjendis som ikke kjørte motorsykkel med Kjell Ramleth i kulissene. De var den tids forbilder og langt forut for sin tid. Han forsto viktigheten av å ha influencere som gode støttespillere.
– Her har vi mye å lære av nestorer som Ramleth, sier Erlend Lønnum.

Kjell Ramleth – Rådgiver

Fokus på kunden
– Vårt mål er å legge til rette for det som skal bli en av landets mest kundevennlige butikk. Vi vil sikkert ikke bli de billigste, men vi vil bli best på service. Fokus på service, delt lidenskap med kundene, tilgjengelighet og åpningstider vil være vårt viktigste konkurransefortrinn, sier Erlend Lønnum. Videre vil vi aktivt støtte opp om nullvisjon enstemmig vedtatt av Stortinget. Både med hensyn til å få ned antall ulykker, drive holdningsskapende arbeid og bidra til å skape positivt engasjement rundt den kommende elektrifiseringen av MC, ATV/UTV, snøscooter og vannscooter segmentet.

Fantastisk læretid hos MC Oslo
– Jeg har hatt 4,5 flotte år på MC Oslo og lært mye. Her har jeg hatt mange kunder og solgt hele 950 motorsykler til kunder i disse årene, sier Erlend Lønnum. Men nå er jeg 24 år så jeg tenkte det var på tide å satse på å etablere min egen virksomhet.

Bjørn Richard Johansen – Styremedlem

I tillegg til Erlend Lønnum og Torbjørn Kaarud blir Bjørn Richard Johansen styremedlem og medeier i selskapet. Bjørn Richard Johansen har vært sentral i utviklingen av blant annet det digitale servicekonseptet og kjørerutene i Hubriding.no i Norge, Reitwagen.no som er landets største nyhetsportal for mc, ATV/UTV, snøscooter og vannscooter med mer. Han er levnede opptatt av viktigheten av førerutvikling, kjøreopplevelser og ikke fart, fokus på at flere kvinner og flere ungdommer bør få mulighet å kjøpe og kjøre motorsykkel.
– Det skal bli spennende å være med å bidra med å hjelpe Erlend, som jeg er «reservepappa» for, med å få dette prosjektet til å bli en suksess, sier Bjørn Richard Johansen.

Elsker butikkdrift, salg og rådgivning
– Butikkdrift har alltid engasjert meg siden jeg som 14-åring startet som ekstrahjelp i fruktavdelingen på dagligvarebutikken Gunnars Marked på Borgestad i Skien, sier Bjørn Richard Johansen. I voksen alder har jeg også vært kommunikasjonsdirektør i Hakon Gruppen (nå Coop) med 1.200 butikker og 12.000 ansatte. Videre har jeg sittet i ledelsen av Statoil Detaljhandel Scandinavia (nå Circle K) som er den ledende bensinstasjonskjeden i Norge, Sverige og Danmark. Så har jeg selvsagt vært rådgiver for mange butikk- og detaljhandelskjeder innen ulike varekategorier gjennom de siste 35 år.

Hubriding.no
Bjørn Richard Johansen er også styremedlem i Straand Hotel med fokus på å gi alle med motorsykkel gode opplevelser. Videre er han sentral rådgiver for motorsykkel, ATV/UTV og snøscooter bransjen for å bidra til god politikkutvikling for hele kjøretøygruppene i Norge. Johansen har blant annet vært gründer av First House og sentral i etableringen av Conceptor Bolig AS, med 2.200 leiligheter under utvikling i Intercity området. I dag er han kommersiell direktør i Geelmuyden Kiese og rådgiver for styret i Paritee med 350 ansatte rådgiver i Norge, Sverige, Danmark, England og USA.

For mer informasjon:

Erlend Lønnum, daglig leder, LEKS Motor Oslo AS, mobil 911 17 588 og e-post: el@leksmotor.no

Torbjørn Kaarud
, styreleder, LEKS Motor Oslo AS, mobil 900 29 933 og e-post: tk@jetor.no

Bjørn Richard Johansen, styremedlem, LEKS Motor Oslo AS, mobil 47 800 100 og e-post: brj@gknordic.com

Kort om:
LEKS Motor Oslo AS vil etablere et handels- og kompetansesenter og MC-butikk i bilbyen på Rud i Sandvika i Bærum. Slagordet er: LEARN TO EXPLORE; Å tilby gode produkter, som gir en opplevelse du ikke glemmer. Videre bidra til å gi deg opplevelser og utvikle deg som menneske – og å ta turer og ekspedisjoner til lands og til vanns som du husker. I starten vil vi selge KTM og BRP, men målet er over tid å tilby de fleste merker alene eller i samarbeid med andre. Dermed vil kunder som sogner til Oslo, Østlandsområdet eller InterCity-området og Oslo vest få en moderne beliggenhet og et godt servicetilbud. Senteret vil i første omgang satse på MC, ATV/UTV og vannscooter og være et kompetansesenter for kjøretøykategoriene. Blant annet vil det bli mulighet for Norsk Motorcykkel Union, NMCU, Kongelig Norsk Automobilklub, KNA, Norges Automobil-Forbund og NAF MC, MC og ATV/UTV klubber, vannscooterklubber med mer og Bikelife Norge, WIMA – som jobber for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel – og andre foreninger/nettverk som f.eks. følger Motorsykkelsiden på Facebook å fritt kunne bruke vårt møte- og konferanserom i tilknytning til butikken. Målet er at butikken åpner i løpet av første halvår 2024. LEKS Motor Oslo AS er eid av Erlend Lønnum, Torbjørn Kaarud og Bjørn Richard Johansen. Videre er Yamaha og MC-legenden Kjell Ramleth tilknyttet selskapet som rådgiver. LEKS Motor AS vil over tid også bli aktivt medlem i organisasjoner som jobber for vekst og samarbeid i det lokale næringsliv, som blant annet Bærum Næringsråd, Asker og Bærum handels- og servicebedrifters forening, og Norsk MC-forhandler forening, NMCF og Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO.

Foto:
Erlend Lønnum, påtroppende daglig leder i LEKS Motor OSLO AS.

Anders Erik Sarbäcken, daglig leder for KTM i Skandinavia.

Valto Ristimella, direktør for BRP i Skandinavia. 

Rune Nordby, salgssjef i BRP Norway.

Torbjørn Kaarud er tilbake i MC bransjen som styreleder i LEKS Motor AS.

Kjell Ramleth, mc-Norge legenden som var sentral i å bidra til vekst på -70, -80, -90 og 2000.

Bjørn Richard Johansen er en av de store motorsykkel, ATV/UTV, vannscooter og snøscooter entusiastene i Norge.

For å bestille MC eller avtale for service, verksted tid, salgsstøtte m.m., eller diskutere ditt fremtidige valg av MC, ATV/UTV, vannscooter m.m:

Erlend Lønnum, påtroppende daglig leder, LEKS motor Oslo, mobil 911 17 588 og e-post: el@leksmotor.no
Vår nettside er: www.leks.no og www.leksmotor.no

Facebook – hvor du kan følge oss: https://www.facebook.com/leksmotor/

LinkedIN – hvor du kan følge oss: https://www.linkedin.com/company/leks-motor/?viewAsMember=true

Reitwagen.no gjør oppmerksom på at Bjørn Richard Johansen, er samfunnsredaktør i Reitwagen.no, og rådgiver for Motorsykkelimportørenes Forening, Snøscooterimportørenes Forening og ATV Importørenes Forening AS. Han er investor i LEKS Motor AS gjennom sitt private investeringsselskap LYSK AS.