Motocross of Nations, med det sterkeste norske laget noensinne!

Denne helgen er det bare å sette seg ned når det mørkner og få med seg det som kan bli noe av det mest spennende vi har sett innen norsk motorsykkelsport! Live fra Over There.

Lag-VM, eller “Motocross des Nations” eller MXoN, går denne helgen av stabelen i USA, nærmere bestemt på RedBud MX. 34 nasjoner deltar.

Her stiller man med tre utøvere pr. nasjon. Greit, Norge har sjelden hevdet seg helt i toppen der, USA på hjemmebane er ansett som favoritt, og det meste…

Men i år, så stiller vi med det sterkeste laget noensinne. Bare sjekk laget:

Kevin Horgmo. MX2-klassen. # 4 i årets VM! En fører som har satset gjennom hele livet, og som nå er helt i toppen. Fulgt av alle de store MX-magasinene rundt kloden.

Cornelius Tøndel. MXGP-klassen. Kjempet om EM-tittelen i år. Uhell og skader forhindret ham å oppnå det, men vi prater tross alt om #3 totalt da støvet hadde lagt seg.

Håkon Østerhagen. Open-klassen. Den unge kometen som i år gikk på “noen smeller” i EM og til slutt havnet på #7 totalt. Men med heatseiere i EM og verdensmestertittel fra Jr-VM bak seg.

Så om du sitter der og kjeder deg (Eller, man er ikke nødt til å kjede seg før man ønsker å se den ultimate motorsykkelsporten, egentlig!), sånn ca. klokken 20.20 lørdag kveld, så er det bare å tune seg inn på f.eks. https://www.mxgp-tv.com/home og følge dramaet!

Dette kan bli legendarisk sett med norske øyne!

Sendeskjema i norske tider: