MotoGP: #46 er fredet.

Under en seremoni på Mugello i dag ble nummer 46 “pensjonert”, eller fredet om man vil. Det betyr at ingen heretter kan bruke startnummeret Rossi har gjort til sitt. Dette er en ære som gjøres på de aller største innen forskjellige sporter. Valentino Rossi behøver jo ingen videre presentasjon, levende legende som han er, så det var jo selvfølgelig helt på sin plass.

Valentino Rossi, som tidligere har uttalt at han ikke ville ha sansen for at dette startnummeret skulle bli fredet og at han heller så for seg at en annen fører kunne bruke det: “Det gir blandede følelser, På den ene side er det veldig trist at jeg har lagt opp og at #46 blir fredet. På den andre er er det en god følelse fordi det har vært et langt eventyr, en uforglemmelig karriere full av store øyeblikk. Så jeg er veldig stolt og det passer bra her, på Mugello, en spesiell plass og vår hjemmebane. Det er også fint, da jeg bestandig har kjørt med 46, så “46” betyr mye for meg samt at det var Graziano, min fars nummer. 46 er ikke bare et nummer.”

På oppfordring om å gjøre comeback la han til mot fansen på tribunen: “Åh, ryggen verker og knærne gjør vondt, så jeg har innsett at jeg er gammel. Men dette var fantastisk, så tusen takk til alle!”