Norsk dokumentar om Ullevålseter nominert til internasjonal filmpris!

NMF:

NORSK DOKUMENTAR OM ULLEVÅLSETER NOMINERT TIL INTERNASJONAL FILMPRIS

Den norskproduserte dokumentaren ”The Dangerous Dessert Trail” er nominert i kategorien ”beste dokumentar” under årets International Motor Film Awards, som går av stabelen i London i september.

Dokumentaren følger de to norske motorsportutøverne Pål Anders Ullevålseter og Kristian Felix Jensen gjennom Africa Eco Race 2020. Ullevålseter har både kjørt og vunnet Africa Eco Race flere ganger tidligere. Nå deltar han i racet nok en gang, men denne gangen har han bestemt seg for at om han vinner skal premien uavkortet gå til den internasjonale hjelpeorganisasjonen Mercy Ships, som driver sykehusskip og tilbyr gratis helsehjelp til trengende i fattige land. For Pål Anders og Felix blir dette derfor en reise hvor det står mer på spill enn egen medaljekamp.

Det er produksjonsselskapet TV Inter som står bak produksjonen. Regissør Ole Kristiansen er godt fornøyd med resultatet:

«Å bli nominert til en internasjonal filmpris som dette er utrolig stas. Vi syns vi har laget en sterk og engasjerende historie, men å få en sånn type annerkjennelse fra en filmfestival er veldig stort.»

Festivalen er en nisjefestival i bransjen, som fokuserer på produksjoner hvor biler og andre motoriserte kjøretøy står sentralt. De deler ut priser blant annet i kategoriene ”beste drama spillefilm”, ”beste drama kortfilm”, ”beste journalistiske film”, ”beste reklamefilm” og nevnte ”beste dokumentarfilm”. Blant de nominerte i spillefilm-kategorien er både fjorårets James Bond-film No Time To Die og The Batman.

Pål Anders Ullevålseter er full av lovord om både nominasjonen, filmen og produksjonen:

«Det er helt fantastisk med en sånn nominasjon. Og jeg syns det er episk at flere nå kan få se hvordan det er å være i ørken. Å kjøre et sånt race innebærer jo mye mer enn bare konkurranse-aspektet. Man er mange dager i disse omgivelsene, det er preget av ganske mye følelser og ensomhet. Denne dokumentaren er første gang jeg har sett noen klare å formidle hvordan det faktisk er. Så gjengen fra TV Inter har gjort en helt utrolig bra jobb her. Jeg håper nominasjonen kan åpne dører for at flere i Norge kan få se filmen.»