På vei til Eicma. Rask tur innom Bologna og Ducati-fabrikken

På vår vei til verdens største mc-messe, Eicma, ble vi invitert en tur innom Bologna og utkantsområdet Borgo Panigale. Og der ligger Ducati-fabrikken. Mekka for alle Ducatister….

Vi startet vår lille tur med fly til Milano for deretter å ta toget ned til Bologna, for å nyte ett par dager der med ett glass vin og litt god mat. Og det klarte vi med glans. Vi reiste ganske på måfå, da vi ikke visste hvordan vi kom oss dit eller hvor vi skulle bo. Men livets glade gutter tar ikke det så tungt og vi fant faktisk ett nydelig hotell litt i utkanten med en flott vinbar rett ved siden av. Så vi led ingen nød her. Mandagen gikk med til å se litt på noen mc-butikker og litt utstyr i sentrum av Bologna, hvor egentlig begge forelsket seg i en Spidi italia skinndress. Men vi klarte å stå imot fristelsen og lot denne henge… I alle fall enn så lenge. Vi måtte da reise videre opp til Borgo Panigale som er stedet der Ducati har sin lokasjon, da vi skulle møte vår kontakt fra Ducati som skulle gi oss en guidet runde rundt på fabrikken samt museum. Vi startet turen der med litt alenetid på museet før vår kontakt kom innom for å gi oss litt bakgrunns-info og detaljer på nesten alle syklene deres. Og det er ganske mange superbikes og GP-sykler med god historie her. Sykler fra blant annet Troy Corser, Nicky Hayden, Casey Stoner, Dovi +++++++

På museet står det alt fra de første småkubikksyklene fra starten av da Ducati begynte med motorsykkel til råeste MotoGP Desmocedici som Andrea Dovizioso kjørte i 2016 som jeg ikke husker helt feil. Dere vet kanskje at Ducati egentlig ikke var motorsykkelfabrikk fra starten av? Museet har en rolig atmosfære og syklene står pent linet opp fra tidlige modeller og opp. Det mangler selvfølgelig mange sykler her som jeg synes burde vært her, men man kan sikkert ikke ha alt de har gitt ut presentert. Thomas er jo litt glad i eldre Ducati- utseende som 916, jeg er litt mere glad i de nyere, typ 1098 og opp. Museet tilfredsstiller de fleste Ducatister og de andre som har et snev av interesse for italiensk perfeksjonert design.

.

Etter en omvisning på museet stod en liten runde på fabrikken for tur. Thomas har sin første tur hos Ducati og Bologna mens jeg (René) har vært her noen ganger via jobb tidligere, Omvisningen viste oss det meste fra produksjon av rammer til montering av motorer og sykler på samlebånd. Det er svært lite robotmontering her hos Ducati, det meste går manuelt og man får en litt bedre feeling med sykkelen som bygges enn når ett par roboter klinker greiene sammen og spytter ut på andre siden. Vi hadde ønsket å komme inn på Corse-avdeling som da er Ducati sin lille racing-avdeling. Men det hadde dessverre kommet inn ett par MotoGP-sykler og derfor ble denne avdelingen lukket for gjester. Merket vi ble litt lei oss da ……

En runde på fabrikken tar ikke så lang tid. Men man får sett hjertet av fabrikken og den viktigste delen som gjør at vi får disse skjønnhetene ut på veien og kan nyte litt brumlende Desmo-lyd. Vi fikk også en liten titt på de nye 2022-modellene bortsett fra Panigale V4 da denne ikke er lansert enda. Og her er det mye tøft som kommer. Blant annet Desert X som jeg vet mange ventet på siden konseptsykkelen ble vist på Eicma for noen år siden, Multistrada V2 som har fått en liten oppgradering fra det som tidligere var Multistrada 950, og Streetfighter V2 som er en helt ny modell for året bygget på Panigale V2. Vi fikk dessverre ikke ta noen bilder inne på fabrikken eller dens områder. Men tipper de fleste syklene blir å se på Eicma? Litt usikker om Ducati stiller der faktisk….

Etter vi var ferdig i Bologna var tiden igjen inne for å reise litt så vi måtte da tilbake til Milano, og vi hadde da heller ikke klart å ordne oss hotell her, så da ble det litt i siste liten på toget til Milano at vi klarte å skaffe oss noe. Med ca 500 000 mennesker på denne messen så sier det seg kanskje selv at det å skaffe hotell i nærheten i siste liten ikke er så lett…. Så da sitter vi her da: in the midle og F*** nowhere…. Men vi stresser ikke med det… To be continiued …..