Straand-treffet over for i år

Straand-treffet har for mange begynt å bli en tradisjon hvor du kan komme til ferdig dekket bord med motorsykkeltesting, samt Hubriding og nyte solen på terrassen på Straand Hotel i Vrådal.

Denne gangen var det satt opp Hubriding-ruter med guide, samt instruktører fra Førerutvikling.no som var med på turen og kom med tips til deltakerne på hvordan man kjører i trafikken. For her er det litt å pirke på oss fleste, meg inkludert.

For meg er dette andre gang jeg deltar. Og det er alltid like hyggelig på Straand Hotel. Men denne gangen var jeg her mest for å kjøre motorsykkel, så hyggen fikk vente til kvelden.

Denne helgen samlet forhandlere, importører, førerutviklingskursaktører og trafikkskoler se for å bidra til at dette ble en flott motorsykkel helg. Og været gjorde dette til en nydelig helg.

Tema for denne helgen var trafikksikkerhet, og det å jobbe mot nullvisjon. Som vanlig var fredagskvelden en temakveld hvor flere aktører stod på scenen for å snakke om nettopp dette.

En av disse var Erik Myrberget, som mange er kjent fra Førerutvikling.no men som også jobber som paramedic i ambulanse. Og viste denne helgen litt hvordan du skal reagere når du er først, og kanskje alene ved ulykkesstedet.

Og som Erik sier: hjelmen skal av.

Her viste han hvordan du stripper en nyere hjelm innvendig, og tar av denne. Både med og uten hjelp. For her er det viktige ting å passe på.

Erik Myrberget skal også i samarbeid med Erik Kjuus reise fra Pol til Pol (nei, ikke vinmonopol) Men Nordkapp til Kapp det gode håp i sør Afrika. En reise i samarbeid med Mental Helse. Mer om dette kan du lese på www.capetocape.no og vi kommer tilbake med full sak på dette om litt.

Tore Johannesen fra mcsikkerhet.no var til stede og forklarte litt om handlingsrom under kjøring. Og på deres hjemmeside ligger det litt video- materiale de har laget for å trygge kjøring langs veien.

Lørdag begynner vi tidlig. Som vanlig er det satt opp Earlybird tur opp til Vrådal Panorama med kaffe og litt fortelling fra området, og denne gangen var Lars Arne Straand med opp og fortalte historien om kongens bil osv.

Har du ikke vært med på Earlybird tidligere, er dette noe du bør få med deg neste gang du besøker Straand Hotel om det arrangeres. Om ikke vil vi anbefale du tar turen opp alene. De på hotellet hjelper deg garantert med å finne veien.

Da var det endelig klart for prøvekjøring. Dette var grunnen for vi tok turen. Var det ikke??

Bare å registrere seg, sette seg på liste over prøvekjøring og nyte resten av dagen. Og det gjorde vi.

Tall fra Reitwagen.no sier det var 122 sykler til testing. Og det ble 2900 prøveturer. Noe som tilsvarer ca 72.000km kjørt på disse to dagene. Og jeg var ikke vanskelig å få med på å hjelpe til å kjøre noen av disse.

Multistrada V4 og Streetfighter v4 fra Eberg Motor i Trondheim

To dager med prøvekjøring, møte masse Bikelife medlemmer, samt alle de andre motorsyklisten til stede. Og god mat. Helt innafor.

Gikk du glipp av dette i år? Så bør du i alle fall komme neste år.

Vi lar her bildene tale for seg selv. Så kommer vi mer innpå div modeller vi testkjørte denne helgen senere.