The Bikelife Norge carrier!

Vi i Bikelife Norge kjører jo aller helst motorsykkel når vi skal besøke forskjellige lokasjoner rundt om i landet, men fra tid til annen trenger vi å ha med oss mer, og særlig når vi skal på banedager rundtom i landet. Vi skal som regel ha med 2 sykler, ekstra dekk, depot-støtter, depot-telt, mat og utstyr, og da trenger vi noe å dra alt sammen med.

Det enklest ville trolig vært å kjøpt det vi gjorde først slik at vi enkelt og komfortabelt kunne kommet oss fra a-å uten noe fuzz.

RAW 4 gjorde jobben, enkelt, men kjedelig.

Vi kunne ikke ta den trauste løsningen lenge og så umiddelbart etter et nytt alternativ som kanskje ville synes litt bedre i trafikken og samtidig har litt mer trekkraft. En nyere X5 eller ML hadde kanskje både vært litt mer praktisk og behagelig, men skulle den skille seg ut litt mer er klassisk mye morsommere og en Toyota Land Cruiser BJ73 ble handlet inn,……skikkelig Heavy Duty bil som i sin tid hadde vært pusset skikkelig opp av en entusiast, men som etter det hadde blitt neglisjert og bar preg av dette.

Karosseriet var mildt sagt slitent

Motoren hadde i sin tid blitt btyttet mot en 14b motor som egentlig sitter i en Toyota lastebil og hadde bare gått 170000, som kan virke avskrekkende, men når man regner rundt 2 millioner kilometer på disse motorene er det kanskje ikke så ille?

Med motor fra denne klarer den nok å trekke den ombygde hestehengeren til René.

Det dukket opp ganske mange overraskelser underveis, men motor, drivverk og ramme virket lovende og var heldigvis tatt litt bedre vare på enn resten av bilen som hadde vært skikkelig terrengbil og blitt kjørt i saltlaken på østlands-Norge. Restaureringen begynte:

Nesten 6 mnd. senere var bilen endelig klar til lakkering.

Nærmer seg en bil
De gamle Artic truck så sliten ut
Etter sanblåsing, og pulverlakkert gunmetal grey ble det straks mye bedre
Skjermbreddere, fangere og diverse deler ble lakkert i Raptor bedliner
Endelig begynner det å se ut som en bil igjen
Det er såklart hel can, så selv frontvinduet kan legges ned 🙂
Getting there
It’s getting there

så var det første langturen som en liten prøve. Tok to sykler og slang på henger og stakk en tur til Valdres🙂

Så var det eneste som manglet å få på noen dekaler, og en bekjent fra motorsykkel-miljøet tok på seg jobben.

Så til uka stikker vi til KNA Sokndal, og kjenner jeg Rene kommer han sikkert til å klage og kjefte på meg hele veien, men jeg smiler og er happy som vanlig.

Hils gjerne på oss om dere ser oss, for jeg tror dere ser oss. Vi hilser tilbake😎