3 dager på Raceway Sokndal

3 dager valgte vi å leie denne banen i samarbeid med førerutvikling.no. Vi var litt skeptiske, da dette var ny og ukjent bane for oss. Ville det komme noen? Var det for langt unna?

Men for en helg dette ble. Med god plass på banen i alle nivåer, og instruktørene fra Førerutvikling.no tok fort til seg hvordan banen skulle kjøres og la opp ett godt treningsspor som deltagerne senere i helgen skulle bruke som utgangspunkt. Ett sporvalg kan variere fra sykkel til sykkel og fører.

Når fredagen kom og vi klarte å skru av alle viftene rundt på plassen, var det klart for go’vær og det strømmet på med sykler. Mange lokale, men også mange kjente fra tidligere event på både Vålerbanen og Rudskogen som vi i samarbeid med Førerutvikling.no har arrangert kurs på tidligere.

Undertegnede tester Diggi sin Ducati Pikes peak på banen

Fredagen var strålende med sol hele dagen og vi fikk leke oss akkurat som vil ville med instruksjoner fra våre instruktører som vi skulle øve på gjennom dagen. Alt fra gasskontroll, blikk og litt bevegelse og sittestilling på motorsykkelen. Det er mye likt i gruppene, men dette videreutvikles litt for hver modul du kjører.

Som vanlig ble det kjørt 4 grupper også denne gangen. Hvit, grønn, gul og blå. Alt etter deltakers ferdigheter. Så her begynner du der du hører hjemme. Og skulle du være påmeldt i feil gruppe flytter instruktørene deg så du kommer til en gruppe som passer ditt nivå.

Litt overraskende, men denne gangen var det faktisk Fredag hvor det var mest deltakere. Men alikevel god plass til alle, da dette er en større bane med litt mer boltreplass enn Vålerbanen.

Dessverre ble vi møtt med våt bane de første passene lørdag. Men kjøring på regn er også god trening på å kjøre mykt. Flytte på kroppen er viktig og ingen brå bevegelser. Men heldigvis lysnet det tidlig opp og vi fikk gjøre ferdig dagen på tørr bane og det var mange smil inni hjelmene der de kjørte rundt.

Lokalavisen var også til stede denne helgen, samt en politi patrulje som kom for å ta en titt:

https://www.dalane-tidende.no/mc-forerne-testet-egne-krefter-pa-banen-i-sokndal/s/5-101-497971?fbclid=IwAR2tS5jTkBF7T-iUhxeaK2SOhRzTAyNT9ms8AC7nIYQuay7EW28D2zjUMi4

Instruktører klare for å kjøre ut med sin gruppe

Søndagen kom, og vi ble igjen møtt med våt bane og viftene som står rundt banen var skrudd på, men denne dagen gav det seg dessverre ikke. Men vi kan ikke styre været (enda)

Så vi starter dagen med noen rolige pass frem til lunsj og kirketid. Regnet bare bøtter på. Dress, hjelm og alt jeg hadde på var vått. Og tok lang tid på å tørke igjen.

Alt i alt hadde vi en kjempekul helg med dere. Både på banen og på kvelden. Vi elsker kveldene i depoet med god mat og drikke.. Samt litt selvskryt av hvor flinke vi var på banen. Det hører med.

Neste event Bikelife Norge har i samarbeid med førerutvikling.no er 26.08 på Vålerbanen, og vi håper så mange som mulig kommer denne fredagen. Men Førerutvikling.no har òg flere datoer etter ferien, og hørt rykter om at de kanskje åpner for enda en dag eller to med førerutvikling.

Førerutvikling.no bussen på plass på Raceway Sokndal
Sexologen i ensom majestet
René i regn på banen