Nydelig dag i regn på KNA Varna!

En regnfull 25.07 var det kurs på KNA Varna holdt av Varnakurs.no og René Holmen og undertegnede deltok som instruktører. . Til å være såpass mye nedbør meldt dukket nesten overraskende mange av de forhåndspåmeldte deltakerne opp med godt mot og var klare for å kjøre i bløtt vært på en av de større Go-cart banene i området.

Banen er nydelig, teknisk og krevende, men glatt når det er bløtt.

Baner er for det meste glattere når det er bløtt enn vanlig vei på grunn av at det ofte ligger igjen en del gummi i svingene, og på Go-cart baner ligger det også en del bensinblandet olje da de ofte spytter ut litt uforbrent når de to-taktede kjøretøyene går av gass før sving. Disse banene er derfor en ypperlig mulighet til å trene på å kjøre på litt sleipere underlag.

Kjøring på slikt underlag byr på utfordringer, men man lærer masse og settes i stand til å takle ulike forhold på veien. Varna er også en fantastisk bane å lære seg, og her får man virkelig jobbet. Banen har ca. det samme antall svinger som Rudskogen Motorcenter, men bare rundt 1/10 del av banen så den er krevende og slitsom samtidig som det er en av de mest lærerike banene i området.

Kent Erik i godt humør på tross av været

Deltakerne var strålende fornøyd på tross av været, og alle ga tilbakemelding om at det hadde vært meget lærerikt og de fleste meldte at de allerede hadde meldt seg på neste kurs. Entusiasmen for å delta på disse kursene har gjort at det vurderes å sette opp ekstra dager allerede i år, så vi krysser fingrene for enda flere dager på denne banen før sesongen ebber ut.

Deltakere med primus motor for varnakurs.no Odd Sundet

Ordfører i Våler kommune Reidar Kaabbel dukket også opp, og skrev en fin tilbakemelding på sin offentlige Facebookside.

Vi tok oss friheteen til å dele her;

“I lys av alle MC-ulykkene i år, er det prisverdig at noen frivillig gjør noe konkret med det. Hva med å bli med på kurs for å øke den kjøretekniske kompetansen på motorsykkel? – det er både gøy og lærerikt. 👍Kursene på Varnabanen i Våler er for alle som har lyst til å bli en bedre mc-fører under trygge og kontrollerte forhold, uavhengig av sykkeltype og erfaringsnivå. I dag var det alt fra øvelseskjørende til meget erfarne førere som fikk testet dagens våte bane. «En liten fugl» visket meg i øret at; menn i midtlivskriser m.m (menn i 40-50-års alderen😂😎🙈), som sier de ikke trenger kurs – burde i alle fall vurdere et kurs her! Jeg møtte kursansvarlig Odd Sundet som forteller om god stemning og veldig rask utvikling av ferdighetene hos kursdeltakerne. Fokuset er Kjøreteknikk og å ha det gøy. Det er ikke lov med rundetider. Flere ungdommer og kvinner er med. Bare å melde seg på varnakurs.no Takk for invitasjonen og lykke til med kursene. Vi har ingen å miste👍

Vi i Bikelife Norge håper flere tar seg tid til å delta på slike kurs. Foruten at det er lærerikt og gjør oss i stand til å takle farlige situasjoner på veien og blir bedre førere er det fantastisk morsomt og mange av disse kursene er dekket av forsikringen, inkludert varnakurs.no Vi håper å se enda flere glade motorsyklister på banen i tiden fremover.