Ducati Hypermotard 698 lansert.

Ducati har lenge teaset med deres nye mono motor (en sylinder) og det har ligget litt i kulissene at det skulle komme en ny Hypermotard som denne motoren skulle forenes med. Dette er en sykkel jeg har ønsket Ducati skal lansere lenge. Gamle Hypermotard er og en kjempekul sykkel, og som har prøvd å drepe min gode kollega Thomas ved flere anledninger. (Ene gangen klarte den nesten)

Hypermotard har vært med i Ducati sin line up i ganske mange år og med ganske mange forskjellige motorer. Hvor kanskje ikke alle har vært likt like godt. Men har alltid vært en sykkel som en Ducatist vil ha som sykkel nr 2 eller 3.
Nye 698 tror jeg tiltrekker seg ett nytt publikum. Og denne gangen er det den litt yngre generasjonen den er myntet på. De som liker å leke med wheelies, stunte litt. Samt leke litt på en Enduro bane etc. Den nye er smidigere og lettere enn forgjengeren. Samt prisen på ca 180 000,- er litt mer overkommelig enn sin storebror.

Som sagt så er motoren helt ny. Ducati har tidligere hatt mono motorer, men denne er bygget som gamle Superquadro motoren fra Panigale 1299 og er på 659cc og yter 77,5hk i original utførelse. Og denne lille saken kan du dra helt til 10,250rpm. Men aller er jo kjent med at Ducati går hånd i hånd med Termignoni Exhaust system og dette kommer også som tilleggsutstyr på denne, og vil da gi deg hele 88,4hk på en sylinder samtidig som du får ned vekta litt.
Vekten på denne er heller ikke avskrekkende: 151kg! Så her får du ei gøy lekepakke.

Hypermotard 698 kommer i to utgaver. Standard Rød samt RVE i fet dekor!!

Rammen er gode tradisjonelle Trellis rammen som Ducati er kjent for og med Marzocchi framgaffel og Sachs bakdemper.
Sånn i farten nå finner jeg ikke helt listen på hva av utstyr som er forskjell på RVE og Standard, men ved første øyekast ser vi i allefall Quickshifter på RVE samt en annen sal.
Så full tech spec kan vi komme tilbake til da vi tester begge to opp mot hverandre senere.

Største konkurrenten her vil nok være KTM som lenge har vært de unges favoritt selv om du tidligere og har fått Hypermotard som A2 sykkel.
Men den har ligget ganske høyt i pris. Men nå kommet til ett bra nivå mange flere har råd med. Samt tipper prisen på forsikring vil synke litt på denne kontra storebror.

For å lese mer om denne kan du finne all info du trenger på:

www.ducati.com