Endelig California Superbike School igjen….

Covid19 har de siste årene dessverre satt en stopper for mange events osv. rundt i landet vårt. Og et av arrangementene som har vært satt på vent en stund nå er California Superbike School (heretter kalt CSS). Jeg hadde planer om å ta flere av deres moduler i 2020 og 2021, men dessverre ble det ikke som tenkt og satt på vent. Men nå skal det endelig kjøres i gang igjen.

Hva er California Superbike School?

California Superbike School ble grunnlagt i 1980 av Keith Code og leverer sine treningsprogrammer over hele verden. Den britiske skolen opererer i en rekke land i Europa, inkludert Norge.

Passer for MC-førere på alle nivåer – fra nybegynnere til pro-racere. En coach på banen har tre deltagere. Vår skole i Norge har 100% gateregistrerte motorsykler, vi oppfordrer alle og komme med den MC man kjører til daglig.

Skolen’s pensum består av fire levels med varighet på en dag pr. level.

Hvert level dekker tekniske øvelser som undervises i klasserom og øves på banen. En individuell debrief følger hver on-track-økt. Coach-teamet er i verdensklasse, teknisk dyktige og uformelle coacher.


Skolen gjennomføres på din egen motorsykkel. Skolen leverer synlige forbedringer på din kjøring.

CSS i Norge arrangeres av Eddie Mathiesen som driver Speedevent samt førerutvikling.no hvor han hjelper førere med utvikling på bane i trygge omgivelser, med veirelatert kjøring.

Eddie Mathisen i velkjent bunad på Vålerbanen

Men CSS tar dette skrittet en del lengre og går skikkelig inn i hver enkelt bevegelse du gjør på sykkelen, sittestilling, kontrastyring, forankring, Throttle control, brems… Ja, alt går i detalj her.

René og Thomas er veldig på at folk skal utvikle seg og bli bedre førere både på bane og vei. Vi jobber med å få ned ulykkesstatistikken og nullvisjon, og ønsker at flere tar disse kursene og får en god innføring av dyktige instruktører for å skape mer kjøreglede langs veien.
Jeg tror en trygg fører har det bedre med seg selv når man kjører uansett om det er bane eller vei.

Diggi – Eddie – René og Thomas – Bikelife on track med førerutvikling.no


Vi har nå selv meldt oss på to moduler med CSS for å forbedre vår kjøring. Selv om vi har mange timer på bane, er det en lang vei å gå og garantert masse man kan pirke på for at vi blir en sikrere fører og holder hodet kaldt i nødsituasjoner eller når man rett å slett kommer for fort inn i en ukjent sving. Ja, det kan skje alle og har nok skjedd de fleste en gang eller flere.

CSS kursene i Norge i år holdes på Vålerbanen like ved Elverum, men her er det ikke like mange plasser som på ett vanlig førerutviklingskurs. Færre på banen samtidig og coachene er mer på deg enn på vanlig kurs og følger deg med falkeblikk for å gi deg gode feedback og lære deg skikkelig motorsykkelkjøring.

Keith Code som startet dette kurset i 1980 har lært opp mange av de beste Superbike-førerne i verden, og mange mosjonister som oss vanlige som vil opp noen hakk på våre ferdigheter.

Er dette noe for deg? Så ikke nøl for lenge med å melde deg på, da dette blir fulle kurs.

https://www.superbikeschool.no/