Endelig DGR og en fantastisk dag i Oslo med Bikelife Norge på hjul!

Covid har satt en stopper for DGR her til lands et par år nå, men nå var det endelig på gang, og 131 stk. hadde skrevet seg på for å kjøre i hovedstaden.

The Distinguished Gentleman’s Ride ble grunnlagt i Sydney, Australia, av Mark Hawwa. Den var inspirert av et bilde av TV-showet “Mad Men”s Don Draper på en klassisk sykkel iført sin fineste dress. Mark bestemte seg for at en tematur ville være en fin måte å koble sammen nisjemotorsykkelentusiaster og lokalsamfunn samtidig som han samler inn penger for å støtte mennene i livene våre.

DGR kaster lys på menns mentale helse og prostatakreft og samler inn penger til forskning. Menn kommer dårlig ut på negative statistikker som selvmord, rus, og destruktiv atferd, og det at man kjører på klassiske kjøretøy og i dress og finstas skal være med på å skape økt bevissthet og oppmerksomhet rundt tematikken.

Turen gikk fra Holmenkollen, og gjennom sentrale lokasjoner i Oslo, ned til ferjeleiet under Akershus festning, videre forbi operaen og opp til AMD. Turen gikk som smurt uten større utfordringer, og været satte en fantastisk ramme for dagen. sjekk gjerne film i linken under :

Triumph har fulgt DGR og sponset tilstelningen, samt premierte “Best gjennomført stil fører og sykkel” som Niclas A . Gjedde stakk av med i år med sin “Caffé Latte” opprinnelig bygd av Helge Crnic, men ferdigstilt av Niclas. Premien var en kjempefin Triumph-sekk, med “The Distinguished Gentleman’s Ride A Decade of Dapper” bok. Og en Triumph/Muc-Off drybag med forskjellige Muc-off-produkter.