Førerutvikling.no kjører på med en ekstra kursdag 11.08

Emma på sin nye Yamaha R7

Førerutvikling.no fikk en ekstra dag på Vålerbanen 11.08, og det er meldt bra vær.

Har du fortsatt litt ferie til gode og kunne tenkt deg en dag med førerutviklingskurs?
Her blir det god plass på banen til å øve på det instruktørene gir deg i oppgave og yr.no melder pent vær denne torsdagen.
Så her er det bare å hive seg med. Førerutvikling.no stiller som vanlig med sine dyktige instruktører.

Ikke førerkort? Her kan du kjøre uten førerkort om du får deg en ledsager til og fra eller kommer deg selv opp til banen.

For påmelding: KLIKK HER

Førerutviklingskurs for gatemotorsyklister på Vålerbanen i Innlandet fylke. Bane 2 og 3 (førerutviklingsbanen) benyttes til våre kurs. Banen er teknisk med mange svinger som gir god trening i kjøreteknikk. Gruppene følges opp av instruktører i både Depot og ute på banen med veiledning. Målet med kurset er å bidra til sikrere og tryggere motorsyklister på Norske veier, kurset kjøres etter veitrafikkloven. Kurset baserer seg på helt enkle teknikker for å mestre motorsykkelen i forskjellige situasjoner. Kurset er åpent for alle førere med gyldig førerkort eller godkjent trafikalt grunnkurs (ved øvelses kjøring) for kjøretøyet som skal benyttes (A1, A2 eller A).  Kurset gjennomføres kun med gategodkjente motorsykler.

Instruktørene holder en gjennomgang av kjøreteknikker tilpasset gruppen før kjøring. Deltagerne følges opp på banen under kjøring. Instruktøren går igjennom kjøringen med deltagerne og gir tilbakemeldinger etter kjøring.

Øvelseskjøring

Vi har godkjenning fra Statens Vegvesen for øvelses kjøring på våre førerutviklingskurs. Se Statens Vegvesen sine krav

til Øvelse kjøring som gjelder for MC klassene på kurset.

Forsikring

Kurset er godkjent av flere forsikrings selskaper, se oversikt over selskaper som godkjenner kurset. Står ikke ditt selskap på listen anbefaler vi å ta kontakt med selskapet og høre hvordan de forholder seg til førerutviklingskurs (vi sender gjerne vår kursplan til ditt selskap).

Overnatting og bespisning

Vålerbanen har hotell på banen som har åpent for både overnatting og hvor man kan få servert frokost, lunsj og middag. Ta kontakt direkte med hotellet for booking.
Støa Camping på Braskereidfoss, 5-10 minutter fra banen.

Kurset er åpent for ALLE som oppfyller kravene:

  • Godkjent Gateregistrert motorsykkel.
  • Gyldig førerkort eller godkjent trafikalt grunnkurs (ved øvelses kjøring) for motorsykkelen som skal benyttes (A1, A2 eller A)
  • Heldekkende godkjent kjøreutstyr (Skinn eller Gore tex).
  • Helhjelm, Hansker, Støvler godkjent for bruk til motorkjøring på gate.
  • Vi anbefaler bruk av ryggskinne og evt. brystplate.

Gruppene (Erfaring kjøring på bane/førerutviklingskurs):

Gruppene deles inn etter ferdigheter, dersom en deltager er påmeldt i feil gruppe etter sine ferdigheter flyttes vedkommende til riktig gruppe fortløpende.

Hvit:

Passer førere med lite eller ingen erfaring samt Øvelse kjøring med ledsager. Innhold hva som påvirker motorsykkelen i praksis. Norske veier byr på mange forskjellige utfordringer under kjøring med motorsykkel. Det vil bli lagt vekt på riktig sporvalg på vei inn, igjennom og ut av en sving. Samt enkel bruk av blikk igjennom svingen. Riktig farts avpasning til forholdene er en viktig faktor.

Grønn:

Passer for førere med middels erfaring samt de som kjører tur. Innhold mer inngående bruk av riktig blikk før, under og etter en sving. Hvordan blikket påvirker vår kjøring i sving og generelt på Norske veier.

Gul:

Passer for førere med god erfaring. Innhold fornuftig bruk av brems i forskjellige situasjoner og føre.

Blå:

Passer for erfarne førere. Vi setter sammen de forskjellige teknikker og erfaringer til mer flyt i kjøringen.

Vålerbanen

Asfaltert motorsportbane som er del av trafikktreningsanlegget benyttet av NAF Trafikksenter AS ved Braskereidfoss i Solør. Fra Lillestrøm via Elverum og følg skilt mot Braskereidfoss (ca. 2 timer), via Kongsvinger og opp til Braskereidfoss (ca 2 timer og 13 min).

Adresse:
Damvegen 90, 2435 Braskereidfoss
Telefonnummer: 62 42 98 00