Classic Norway Hotels – Fullstendig liste over alle deres hoteller

Det er noen hoteller som skiller seg litt ut, og Classic Norway Hotels er alle slike hoteller. Vi tenkte å lage en fullstendig liste over alle disse hotellene da beliggenheten til hotellene gjerne er destinasjoner vi motorsyklister vet å sette pris på. For å få rabatten bestiller dere enten via hotellets nettside med rabatt koden bikelife, eller oppgir den samme koden ved innsjekk og droppinn. Vi håper det faller i smak.

Henningsvær Bryggehotell – lunt, smakfullt og autentisk

Midt på Brygga i Lofotens største og mest aktive fiskevær, blant trauste rorbuer og fiskemottak ligger Henningsvær Bryggehotell med en enestående utsikt over havet, havna og landemerket Vågakallen.

Hotellet ble bygget med respekt for sine omgivelser, det glir godt inn i den øvrige bebyggelsen og gjør at du ganske fort kjenner deg som en del av lofotbyen Henningsvær.

Nyvågar Rorbyhotell: Idyllisk beliggenhet

Nyvågar Rorbuhotell ligger idyllisk til ved Lofothavet, på det historisk viktige området Storvågan. Her har vi komfortable og romslige rorbuer og en restaurant i væreierstil.

Vi serverer fantastisk mat der alt er hjemmelaget og basert på de fineste lokale råvarer. Her finnes badestamper, badstue, et legendarisk Akevittloft og Lofot Spa

Reine Rorbuer – En opplevelse

Reine Rorbuer ligger nesten så langt ut i Lofoten som du kan komme. Søker du et «get-away-from-it-all» – et sted der de færreste har vært, da skal du komme til oss.

Vi kan ikke love deg at du blir alene, men vi kan love deg at de andre kom hit av samme grunn.

I den vestlige delen av Lofoten, ved inngangen til Reinefjorden, ligger fiskeværet Reine. Her er de majestetiske Lofotfjellene og Nordishavet våre nærmeste naboer.

På sommerstid kan en rorbuferie hos oss by på endeløse dager og midnattssol, og om vinteren korte dager med spektakulært vær og nordlys.

Angvik Gamle Handelssted – Arven som lever

Nasjonalromantisk kunst, knitrende peisild, lokal mat og fint porselen. Angvik Gamle Handelssted er en liten perle ved Tingvollfjorden på Nordmøre med sine 37 rom. Hotellet byr på en perfekt balanse mellom eksklusivitet og en uformell hjemmekoselig atmosfære.

Finnøy Havstuer – Handelssted siden 1891

Finnøy Havstuer ligger i lokalene til det gamle fiskemottaket og handelsstedet på Finnøy. Her kan vi by på overnatting, restaurant, møtefasiliteter, kafé og trening, bad – og velvære i Håp i Havet.

Øya Finnøy på Romsdalskysten var opprinnelig beitemark for gardbrukerne på Sandøya. Anlegget som i dag er Finnøy Havstuer ble opprinnelig etablert med butikk, skipshandel og fiskemottak på en holme (Holmen) ved Finnøya. I lokalene som i dag er restauranter og møtelokaler ble det produsert klippfisk og saltet sild

Flatflæsa Fyr – Garantert havutsikt

Flatflesa Fyr er en annerledes reiselivs opplevelse. Her bor du på en liten klippe midt ute i havet. Flesa, eller fles, betyr kjær / klippe. Denne klippen har imidlertid alle de fasiliteter du trenger for et komfortabelt opphold. Det er også trygt i all slags vær. Husene her ute har stått støtt å trygt i 116 år.

Grand Hotel – Unik beliggenhet i den beste naturen Norge kan by på…

Hotellet ligger ved foten av Romsdalseggen og de majestetiske Romsdalstindene. Historien til hotellet går tilbake til 1890. Siden den gang har hotellet vært gjennom både brann, gjenreising og spredte ombygginger.

I 1890 hadde hotellet omtrent samme beliggenhet som i dag og Åndalsnes bestod hovedsakelig av gårdene Aandal og Nes.

Hotell Molde Fjordstuer – Idyllisk beliggenhet

Molde Fjordstuer ligger idyllisk plassert på bryggekanten i Molde sentrum. Her møtes du av et serviceinnstilt vertskap og en avslappet atmosfære.

De 60 rommene er lyse og trivelige. De fleste har veranda og utsikt mot Romsdalsfjorden og Moldepanoramaet. Molde Fjordstuer er et fullservicehotell med møterom, selskapslokaler, restaurant og event-scene.

Hotell Utsikten Geiranger – Fra 1893

Hotell Utsikten Geiranger fra 1893 ligger helt øverste i Geiranger med en flott utsikt mot Geirangerfjorden og fjellene i den verdenskjente bygda.

Sommerhotellet åpner i begynnelsen av mai og stenger medio oktober, men åpner gjerne for gjester som ønsker å leie hotellet for firmaarrangement, jubileer eller bryllup.

Geiranger er et av Norges mest kjente reisemål med nærmere 700 000 besøkende årlig. Bygdas 250 fastboende (2016) , fjorden med de utrolige gårdene, står på UNESCO’s verdensarvliste (2005). National Geographic valgte de Norske fjordene de vakreste turistmålene i verden i både 2004 og 2009. Geiranger er selve ikonet på «The Fjords»

Hustadvika Gjestegård – ved havstykket Hustadvika

Hustadvika Gjestegård på Storholmen ligger helt ute ved kysten med havstykket Hustadvika som nærmeste nabo, et av de mest dramatiske strekningene langs Norskekysten.

Likevel har kyststripen vært spisskammers og arbeidsplass for kystfolket helt siden istiden for 10000 år siden

Her kan du velge mellom store hotellrom med veranda eller koselig sjøhus med flere soverom og kjøkken.  Ellers så har dette hotellanlegget “brennevinsutsalg”, museum, velværeavdeling og flere selskapsrom

Håholmen Havstuer – Autentisk fiskevær

Husklyngen på øya Håholmen består av bla. hotellrom, kro og museum er i dag et etterspurt møtested for mennesker fra hele verden. Håholmen er et verneverdig fiskevær.

Her har det vært drevet klippfiskproduksjon siden 1700 tallet. Håholmen har vært møtested, havn, hjem, og arbeidsplass for fiskere, sjøfolk og kremmere i mange hunder år.

Fiskeværet var i drift til 1960 og ble fraflyttet i 1978. Håholmen ligger ved Nasjonal Turistveg Atlanterhavsvegen, og er et attraktivt besøks-sted for turister som søker opplevelse og kunnskap om kystkultur og historie.

Korsholmen – En eksklusiv opplevelseKorsholmen er en holme i havgapet.

Denne perlen har 2 hus som inneholder soverom, stuer, kjøkken og bad. Her er også badstue, utendørs jaquzzi og kaier.

For å komme seg til Korsholmen må man i båt eller ankomme med helikopter. Håholmen Havstuer som administrerer Korsholmen kan tilby transport med Vikingskip, fiskeskøyte eller hurtiggående båt .
Vi har landingsplass for helikopter på Korsholmen

Ona Havstuer – I havgapet

Ona har storhavet som nærmeste nabo. Det betyr rike muligheter for dem som vil ha opplevelser, og for dem som rett og slett vil ha fred og ro. Ona har ca. 25 innbyggere, som stort sett lever av keramikk og fiske.

Øya ONA, lengst ute på Romsdalskysten, var fiskevær i mange hundre år. I 1867 ble Ona Fyr tatt i bruk, ett av de mange fyrene langs vår langstrakte kyst, også ett av de mest kjente. Ona fiskevær var først eiet av Kongen «krongodset».

Valldal Fjordhotell – Et pusterom hvor du kan senke skuldrene

Hotellet ligger i turistruten mellom to av Norges mest kjente turistmål; Geiranger og Trollstigen, midt i sentrum av Valldal. Hotellet ligger helt i enden av Valldøla, med fantastisk utsikt over Norddalsfjorden og Syltefjellet, der vi kan se merket av “ormen” i fjellet. I sagnet ble ormen slengt opp i fjellet etter kamp av Olav den Hellige i slaget i år 1029.

Valldal er kjent som jordbærbygda og det påstås at Norges beste kommer herfra.

Gloppen Hotell – Tradisjonar heilt tilbake til 1866

Gloppen hotell har sine røter tilbake til 1829. Det var laksefiske for engelske lakselordar som var utgangspunktet for drifta til Joakim E. Siversten dei første åra. Den dag i dag er vi kjent for å tilby lakse- og sjøaurefiske i Gloppenelva. 

I dag rommar hotellet tilsaman 61 rom frå 3 forskjellige århundre. 17 historiske rom der alle er individuelt innreia, 24 noridiske rom i moderne skandinavisk design og standard doble og enkle rom. Alle rom er har gode senger, deilige dundyner, hotellpute og kaffemaskin.

Sagafjord Hotel – Eventyrlandet Sagafjord

I hjertet av Sunnmørsalpene i den lille bygda Sæbø ved Hjørundfjorden ligger Sagafjord Hotel. Det er Fjord-Norge på sitt vakreste…

Hva kan vel være bedre enn å sette seg i en kajakk og gli utover fjorden en rolig kveld i solnedgangen? Sunnmøre kan også tilby noen av Norges flotteste toppturer og de beste skiforholdene for frikjøring og offpist.

Aksjemøllen – Et boutique-hotell midt i hjertet av Lillehammer

nyoppusset og intimt med unik atmosfære og personlig service. I siste halvår av 2021 har Mølla Hotell gjennomgått en totalrenovering fra topp til bunn, og gjenoppstår som Aksjemøllen.

Her bor du i eksotiske kornkammer, med all den luksus du trenger. Aksjemøllens medarbeidere er gjestens lokale kjentmann- og kjentkvinne, og de er godt trente i å kunne anbefale det beste Lillehammer har å by på, fra restaurantperler til kulturopplevelser og fantastiske naturstier.

Hotel Refsnes Gods –  anno 1767

I omkring 250 år har gjestfriheten sittet i høysetet på Refsnes, som helt siden i 1770-årene har vært i sentrum for selskapeligheten i distriktet. Stedets vakre beliggenhet på Jeløys vestside mot Oslofjorden, og det praktfulle utsyn, har nok gjort meget til at Refsnes Gods er blitt vist så stor interesse opp gjennom årene.

Særlig har vel landskapet og den særegne vegetasjonen lokket til seg mange, også store kunstnere som Edward Munch, Peder Balke, Hans Gude og mange flere. Refsnes Gods er et lite og intimt hotell, og med kun 61 rom har vi hus- og hjerterom nok til å ta godt vare på våre gjester. Våre gjester trives godt i våre historiske omgivelser. Enten du besøker oss for en pause i hverdagen eller for å feire store og små anledninger er vår anerkjente personlige service alltid tilstede.

Ramme fjordhotell – landets mest eksklusive

Ramme fjordhotell er utvilsomt et av landets mest eksklusive hotell. Her er ingen detaljer overlatt til tilfeldighetene og gjestene våre kan være trygge på at det ligger en bevisst tanke bak ethvert valg. Her lever våre gjester i eget lite økosystem, og med store kunst – og kulturopplevelser bokstavelig talt rett utenfor døren. Ramme ligger i Hvitsten ca 30 minutter sør for Oslo

Skarsnuten Hotel – Et godt sted å være – et godt sted å sove

På kanten, 1000 moh, midt mellom fjellene, ligger boutiquehotellet Skarsnuten Hotel. Hotellet med panoramautsikt over Hemsedal har egen stolheis og egne løyper som forbinder direkte med Hemsedal Skisenter.

Hotellet, oppført i stål, naturstein og glass, har et stilfullt skandinavisk interiør. Her er bla. 37 hotellrom, 20 leiligheter, auditorium med plass til 80 personer, egen bar, skibod og treningsrom. Kjøkkenet serverer enkle, delikate lunsjer og en mer omfattende á la carte meny om kvelden.

Strand Hotel Fevik – Badehotellet, en annerledes hotellopplevelse

Arkitekturen i det moderne nybygget er reist i fullstendig harmoni med den historiske delen, og fra Sørlandets flotteste bankettsal nyter man utsikten til hav og myke sanddyner like utenfor dørene. Med en lekker velværeavdeling er dette trolig det nærmeste du kommer en «Middelhavsferie» i Norge.

Det tar heldigvis ikke lang tid før man blir vant til å bo på et badehotell. Med det krever at du slapper av, senker skuldrene , legger gjerne igjen mobilen på hotellrommet og nyter dagen.