“Gekko” med elektrisk seier i Trial-VM!

Sondre “Gekko” Haga overbeviser igjen! Denne gangen på en helektrisk trial-sykkel.

Den første VM-runden gikk i Japan, og nordmannen kunne ta steget øverst på pallen igjen.

Her er pressemeldingen fra teamet:

Gekko ga Elektrisk sjokk i Japan

Den 24 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Sandnes innfridde alle drømmer og målsetninger i sesongåpningen der han tok en fantastisk seier første dag i Japan. Trial2 verdensmesteren fra 2022 fikk dermed en best mulig start på VM sesongen på den nyutviklede elektriske sykkelen i konkurranse med de bensindrevne syklene.

Historisk

-Dette er første gang en Trial VM runde, som er åpen for alle typer sykler, blir vunnet av en elektrisk sykkel. Det er en grensesprengende milepæl og akkurat det Sondre og GasGas Teamet har drømt om, sier Manager og Far Martin Haga.

Ledet fra start

-Jeg var jo ganske spent før start i første VM løp på nyutviklet elektrisk sykkel. I denne klassen og i dette selskapet er det ikke rom for å gjøre unødvendige feil. På første runden var det også litt glatt etter regnet fra i går. Heldigvis klarte jeg å være skikkelig fokusert gjennom hele løpet . Med bare tre prikker på var det ingen som kunne slå meg. Dette var så ekstremt deilig, sier en superfornøyd Sondre «Gekko» Haga på telefon fra Japan.

Sondre «Gekko» Haga sammen med GasGas Team sjef Albert Cabestany og den nye

elektriske sykkelen (Photocred GasGas)

Fantastisk sesong start

-Det er jo ikke fritt for at vi har kjent på noe ekstra usikkerhet gjennom vinteren. Sondre og GasGas teamet har siden desember utviklet en helt ny sykkel og har brukt enormt mye tid og lange dager på testing og forbedring for å komme hit. Da er det ekstra deilig når vi får suksess som i dag. Det er en helt fantastisk start på sesongen og vi håper at Sondre kan være så stabil fremover som vi vet at han kan være, sier Manager og Far Martin Haga.

Nytt løp i morgen

– Det er nytt løp her i Japan i morgen også, i de samme seksjonene. Da blir det nok enda færre prikker og enda mindre rom for feil om en skal stå på toppen av pallen. Men nå har jeg fått en bekreftelse på hvor jeg og den nye sykkelen står og starter med enda bedre selvtillit i morgen tidlig, sier Sondre «Gekko» Haga.