Hjelm hjelm hjelm hjelm!

OK. Det er bare å innrømme det!

Jeg har nok en slags fetish når det kommer til hjelmer. Jeg tror jeg må prate med sexolog Thomas om dette.

Overskriften kommer fra en “litt spesiell” kar jeg avtjente rekrutten sammen med. Fikk han på seg hjelm, gikk han og sang dette hele tiden. Til og begynne med holdt jeg på å le meg i hjel, men etter hvert begynte jeg å kompe ham med imaginær bassgitar. Enten AG`n eller en spade eller lignende.

Nok om det. Jeg aner ikke hvor mange hjelmer jeg har liggende rundt om kring. Bildet her er bare et bittelite utvalg. Det er en haug MC-hjelmer som ikke er med her. I tillegg prater vi sykkelhjelmer og alpinhjelmer.

Jeg vet noen føler de får litt klaustrofobi om de må ha på seg hjelm, men for meg så er det som å komme hjem.

For meg, så er det nok Arai som er førstevalget, da jeg tydeligvis har et typisk “ovalt” hue. Acerbis funker også der. Samt Roof (Selv om den har en tendens til å løfte seg litt i høye hastigheter.)

Jeg har lagt merke til at det stadig dukker opp diskusjoner rundt hvor mye man må legge i hjelm. En elendig test av NAF, videreformidlet av gamle Bike, blir stadig dratt frem for å poengtere at de billige er minst like gode. Der scorer Biltema-hjelmen helt i toppen… Passform, kvalitet på visir, støy etc, blir her oversett.

Det er lett å tro at det egentlig ikke har så mye å si, da man sikkert uansett går med om man tryner i høy fart. Men det er jo en helt feil innstillig, etter min mening. Eller, det ble litt feil. Har selv testet hjelm og utstyr i trynings i over 2. Da kakket jeg huet både her og der, med en dyr hjelm på skallen. Jeg er her fortsatt (At jeg er så kappa har helt andre årsaker!). Den satt som et skudd, gjorde jobben sin og dett var dett.

Men hvor vil jeg egentlig? Jo, jeg ville bare formidle at jeg er superglad i hjelmer. Jeg har skjønt at når jeg sitter og ser på MotoGP, eller MX, med hjelm på hodet, så kan det virke spesielt for andre mennesker. Så jeg gjør det nå kun når jeg er alene. Ikke si det til noen!

Hjelm hjelm hjelm hjelm!