Kan økt fokus på banekjøring være nøkkelen til å nå nullvisjonen? Bli med på banen og finn ut!

Å være på førerutviklingskurs er ikke bare veldig gøy, men også utrolig lærerikt. 
Varnakurs.no holder slike kurs for motorsyklister på KNA Varna sin gokartbane i Våler i Østfold (like i nærheten av Moss). Varnabanen er en artig og teknisk utfordrende bane som egner seg svært godt til denne type kurs. Her får man mulighet til å trene kjøreferdighetene under trygge og kontrollerte forhold, og selv om kurset foregår på en lukket bane er det godkjent av Statens Vegvesen og bl.a. IF som gjør forsikringen gjelder på lik linje som på veien.


For å få størst mulig utbytte av kurset fordeles deltakerne i grupper basert på erfaring. Da er man på banen sammen med andre på samme nivå hvilket gir det beste utgangspunktet for trening og læring.Dette er kurs som egner seg for alle motorsyklister – uavhengig av sykkeltype og erfaringsnivå. Her stiller man med den sykkelen man har (den må være forsikret og registrert) uten fare for skråblikk, og kravet til kjøreutstyret er at det skal være godkjent for bruk på motorsykkel. Man trenger med andre ord ikke å stille i skinndress med mindre man selv ønsker det. 


Gjennom en kurskveld følges hver gruppe av en egen instruktør som gir tilbakemeldinger og arbeidsoppgaver man kan trene på når man er på banen. I tillegg har man mulighet til å stille spørsmål som det kanskje ikke er så lett å få svar på ellers når det gjelder hvordan man best håndterer en motorsykkel. 


Kursene går over en kveld, starter 15.30 og avsluttes kl 20.00. Som en introduksjonspris i år er kursavgiften satt til kun 500,- pr. kurskveld. 
Primus motor bak Varnakurs.no er Odd Sundet som har vært instruktør på, og holdt, førerutviklingskurs i en rekke år, og i tillegg kjører roadracing. Med seg har han sin kone Grete Andersen som også kjører roadracing, og flere andre instruktører som har lignende fartstid bak seg og også brenner for å gi motorsyklister en mulighet til å øke sin kjøretekniske kompetanse på motorsykkel. 
Oversikt over kursdatoer, mer informasjon om kurset, forsikringsgodkjenninger og påmelding ligger på www.varnakurs.no