Long term test: Alpinestars støvler

Test; Alpinestars Supertech

Jeg har tre sesonger nå brukt disse støvlene. Og som alle andre sko og støvler, så vet dere ting bli bedre og bedre med årene.

Vi kan jo begynne med hvorfor jeg gikk til innkjøp av disse. Jeg kjører jo bane tenker dere, og må derfor ha racing-støvler? Ja, men det hadde jeg fra før av og. Jeg liker å kle meg i bra utstyr. Selv om jeg en gang i blant kan kjøre ganske vanlige klær. Men gjennom tiden har jeg opparbeidet meg en stor mengde kjøreklær, så jeg har alt fra Dynema, Kevlar til kenguruskinn og airbag.

Men tilbake til hvorfor nettopp disse: Mine gamle begynte å bli litt slitt etter x antall mil i regn og sol, og behovet begynte å kalle. Men én pen sommerdag lå jeg og en kompis med sin Harley en rolig tur nedover sørlandet og kom inn i ett kryss i Kristiansand hvor han ligger foran meg. Kjører inn mot krysset på rødt og brått går sykkelen i bakken.

Dere som har sett en del slike cruisere og deres førere vet at mange hviler beinet på fothvileren, og nettopp dette skjedde her. I kanskje 10kmt klarer han å klemme foten mellom en steinkant og fothvileren og vrir hele foten under seg, noe som resulterer i massiv beinskade med avrivning av div her og der. Han brukte godkjent utstyr, men det holdt ikke her, og i visse tilfeller holder ikke noe, men kan man oppgradere litt, så hvorfor ikke.

Noen få uker etter går jeg til anskaffelse av disse. Dette er pga jeg har sjekket en del reviews på nett etc, og kommet fram til at disse er bra mtp pris og til mitt bruk.

Ringer Alf Graarud Motor AS i Sarpsborg, og de skaffer den fargen jeg skal ha. Og grunnen til den aktuelle fargen er at jeg planlegger en Alpinestars Gp tech skinndress med Airbag også.

Støvlene kommer, og jeg merker med en gang at disse er det mye beskyttelse i. Disse er som å ta på en slalomstøvel med låsing. Hard innerstøvel med en relativt hardt skall du drar over, før du låser det hele med spenne og glidelås. Å gå med? Nei, det var ikke komfortabelt. Ok, hiver meg på sykkelen og kjører. Merker den er hardt og vri foten rundt for å gire, men funker. Men merker at støvelen fort løsner og blir mer og mer komfortabel.

Nå etter å ha kjørt med disse over to sesonger, er de blitt veldig gode, jeg stoler på sikkerheten og føler meg trygg. Vært i bakken en gang med disse, men ikke skadet meg. Men skulle jeg kjørt adventure sykkel på full-tid, så hadde jeg valgt noe annet. Og de er perforerte, då derfor ikke vanntett, men tørker fort…..

Terningkast: 5 til racing, 4 for vei.