Motocross: Kevin Horgmo på pallen i VM!

Pressemelding:

Kevin Horgmo #24

Kevin kjører inn på 2.plass i Grand Prix heat 2

FIM World MX2 Motocross Championship på

Villa La Angostura i Argentina.

Den første heatet startet på en mest uheldig måte for Kevin, etter en bra start ble han forhindret av en krasj rett før han gikk inn i sving to. I løpet av en runde var han innenfor topp-tjue og fortsatte å presse seg oppover. Ca halve løpet kjørt, hadde Kevin kjørt seg inn blant de ti beste, men gapet i toppen var allerede etablert og han måtte være fornøyd med niende plass i heat 1.

En suveren start i heat 2, gjorde at Kevin tok holeshot, og selv om han måtte gi fra seg ledelsen i sving to, etablerte han seg umiddelbart i topp tre, han kjørte bra, og på runde fire kjørte han opp på en klar andreplass, og fullførte i heatet med den plasseringen, han mistet den samlede GP-pallen med bare ett enkelt poeng til tross for uhellet i heat 1.

Den nye regelen, som gir poeng i kvalifiseringen, fører til at Kevin kommer til å runde to i serien liggende på en 5.plass.

Kevin Horgmo: «Jeg hadde en flott start, tredje inn i første sving, i løp en. Jeg var rett bak Coenen og Längenfelder da de kolliderte og jeg hadde ingen steder å gå. Jeg satt fast bak dem og ble truffet bakfra; hele mitt bakbremsesystemet ble revet av, men jeg satte av gårde etter en lang forsinkelse for å prøve å score så mange poeng som mulig. Det var greit å passere, men da jeg kom til topp ti var hullene vanskelige å ta igjen, men jeg hadde en god følelse med kjøringen min og det ga meg selvtillit for heat 2. Jeg tok holeshot og krysset linjen som nummer to etter et jevnt heat; totalt sett var det en positiv dag.