Out abroad del 2 – Once in a lifetime

«Once a year, go somewhere you never been before»

For alle som har fulgt med på våre podkast eller innlegg gjennom vår korte tid som Bikelife Norge, eller om dere kjenner meg fra før av og kanskje hatt en MC-prat med meg vet jeg elsker å oppleve nye land og steder på to hjul.
Som jeg skrev i mitt tidligere innlegg så har jeg drevet og planlagt å komme meg enda et stykke videre på min motorsykkelkjørtelandliste.

Så, da er det på tide å legge ut all info her da turen er rett rundt hjørnet nå.
25. August reiser jeg i følge med www.mcasien.com til India, og kjøring med Royal Enfield i Himalaya. Dette er en tur jeg har drømt i mange år om å kjøre. Og nå var det liksom på tide. Passert 40, stasjonsvogn og unger. Da er man klar for dette.
Her blir det klatring i fjell på dårlige grusveien med motorsykkel. Passering av små elver og så høyt opp som jeg aldri har vørt før…. om man ikke regner med X antall flyturer til varmere strøk som ofte inneholder motorsykkelturer.

Lørdag 25.08 tar vi da av fra København og til Dehli. Hvor vi raskt reiser videre til Chandigarh hvor vi plukker opp motorsyklene og starter vår reise. Tror jeg……
Dette her er da altså kjøring i Himalaya-fjellene. Dette er vel et område alle har drømt om og hatt noen tanker om siden tidlig barndom, og da ofte Mount Everest. Men dette er et stykke unna der vi skal kjøre. Så jeg får nok ikke noe glimt av dette denne gangen.
Men her snakker vi store fjellformasjoner man bare kan forestille seg når man er i Den Norske Fjellheimen. Norges høyeste fjell er 2469m, og det er da som alle kjenner Galdhøpiggen, mens man til gjengjeld er på parkeringsplassen i Stelvio på 2700m. Og da er det langt igjen til toppen.
På veien til Nubra Valley, som er vår siste destinasjon før vi snur igjen, passerer vi Khardung La  som er verdens høyeste kjørbare vei, på 5,359m

Vi kjører også gjennom det området som kalles for Lille Tibet, eller Ladakh som det egentlig heter. Dette er ett lite “land” som ligger langt inne i Himalaya og byr på storslått natur. Og muligheter for å treffe på dyr som snøleopard og kameler.

Under her ser dere ca. oppsatt rute, eller egentlig ikke. Dette er våre overnattingsteder, da vår rute ikke er lagt ut helt enda. Men dette er her vi skal sove, før vi setter turen tilbake til Dehli igjen.
Og for meg som elsker Indisk mat, så tror jeg dette vil bli en herlig opplevelse å oppleve dette som det virkelig skal gjøres.

Turen er på to uker denne gangen. Det finnes også lengre turer, men to uker får holde for meg nå. Og gjett om jeg gleder meg..
Jeg har som tidligere nevnt kjørt MC i de fleste europeiske land (mangler noen) samt at vi var over i USA og kjørte en vinter. Så nå er det endelig på tide å komme seg til Asia. Visum skal være i boks. Vaksiner settes i rompa på onsdag og alt er bare gøy.
Nå er jeg midt mellom jobbbytte, så her blir det litt ferie før man begynner på nytt sted nesten med en gang jeg kommer hjem.
Er det noen som har vært på en sånn tur? Fortell oss gjerne på vår Facebook side om din tur, Det blir gøy å dele opplevelser med dere når jeg er tilbake.
Under denne turen kommer jeg til å dele så mye bilder og reisebrev som mulig. Håper på hver dag, men usikker om jeg har nett alle steder vi er. Så vi tar dette som det kommer.

For mer info, klikk på link under:

http://www.mcasien.com