Royal Enfield kunngjør partnerskap med Stark

Eicher Motors Ltd, moderselskapet til Royal Enfield, tok et massivt skritt mot elektrifisering etter å ha annonsert et strategisk partnerskap med Spania-baserte Stark Future SL. Eicher Motors Ltd har kjøpt en del av Stark Future.


Stark Future er et spanskbasert elektrisk motorsykkelselskap, og samarbeidet innebar en investering på 50 millioner euro, som innebærer en eierandel på 10,35 prosent i Stark Future. Oppkjøpet gir også Eicher Motors Ltd en viktig plass i styret.

Bortsett fra alle forretningsmessige forhold, vil partnerskapet utforske den enorme muligheten for elektrisk mobilitet, som Stark Future viste da selskapet debuterte sin første høyytelsesmotorsykkel, Stark VARG elektrisk motocross.

Når det er sagt, vil det være en spennende utvikling mellom de to selskapene ettersom Stark Future allerede har flere patenter samtidig som Royal Enfield også jobber med sitt elektriske motorsykkelkonsept kalt Electrik01.

En ting er sikkert, Eicher Motors Ltds administrerende direktør Siddartha Lal er begeistret for det nye partnerskapet:

Siddhartha Lal – MD & CEO – Eicher Motors Ltd

“Vi elsker visjonen, lidenskapen og fokuset til det fantastiske teamet på Stark Future. Motorsykler har tidligere ikke matchet med EV-teknologi på grunn av utfordringer som batterirekkevidde, vekt og kostnad.

Dette har resultert i en hemmet vekst i dette segmentet til nå. Stark Future har vært i stand til å forstå og utnytte potensialet til EV-teknologi ved å overgå ICE-tilbudene dramatisk, uten å gå på kompromiss med rekkevidde, vekt og kostnader.

De har skapt en helt forbløffende motocrossmotorsykkel – Stark VARG som deres inntreden i EV-verdenen. Vi tror at Stark Future har det høyeste potensialet for reell breakout-vekst i EV-fritidsområdet med denne modellen, og potensialet til å bruke denne sterke basen til å utvide seg til andre sammenhengende segmenter og utover,» sa han.

Stark VARG har overrasket med gode spesc, og den elektriske motoren yter 80 hk og 938 Nm og skal kunne kjøres i opptil seks timer.