Stor suksess under årets NM runde

Foto: Magnus Lysbakken – Tidligere løp

I år har NM vært litt annerledes enn tidligere år. Og denne gangen skulle hele NM avgjøres på en helg, og ikke fordelt over flere helger som det har vært tidligere og hvor man sanker poeng over en hel sesong. Denne gangen var alt krympet ned til en helg, hvor man måtte kjempe fra start til mål for å gå av med seieren.

Trond Tøsdal Gikk i år igjen av med Seieren i Supersport 300 klassen etter å ha kjempet i front under alle løpene i helgen. Trond kjørte også denne helgen i Superbike klassen med sin far (Frank Tøsdal/Baneviken) sin Kawasaki ZX10R

Jeg har dessverre ikke klart å finne komplett liste på plasseringer i alle klasser (vil bli oppdatert) kommer fra NMF om ikke lenge.

Over 170 førere var påmeldt til denne helgens Roadracing/NM løp, fordelt over flere klasser. Noen uker før løpstart så vi listen på antall påmeldte, og da var det litt mer glissent i rekkene. Men heldigvis kjente folk sin besøkstid og meldte seg på så vi fikk skikkelig show på banen her med fighting i alle klassene og alle svingene.

Foto: Magnus Lysbakken

Klasser som ble kjørt denne helgen var:
Norsk Open 600
NM Superstock 600
NC Junior 300
Nasjonal 600
NM Supersport 300
Norsk open 1000/Nasjonal 1000
NM Superbike
Free for all

Men dessverre pga litt knall og fall på banen i løpet av dagen, så måtte sprint racene på slutten av dagen avlyses.

Alle førerne viste oss god roadracing på banen denne helgen, og deilig å kjenne på litt god adrenalin når man ser det fightes inn i sjikaner, svinger og på langstrekken på baksiden av banen.

Selv publikum viste seg fra sin beste side denne helgen. Med fulle tribuner, og masse folk som minglet rundt i depoet. MC-parkeringen var overfull av flotte motorsykler så man måtte parkere ved hotellet og der man klarte å finne en plass til sin sykkel. Denne gangen hadde Solør MCK jobbet med å få speaker til å være til stede under hele løpet, samt dra inn ekspertkommentatorer som kom med masse gode fakta til oss i publikum, slik at det var lett å følge med på hvem som var hvem under løpet, for oss som ikke kan alle navnene.
Dro selv med meg en god gjeng med Bikelife Norge-medlemmer som hang seg på underveis for å kjøre sammen opp. Vi blei dessverre litt splittet opp når vi kom frem til Vålerbanen. Men turen opp var en koselig tur på morgenen i fint vær.

Søndag derimot var ikke værgudene med oss. Det regnet bøtter når jeg våknet på Vålerbanen Hotell og så ut av vinduet. Ingen grunn til å stå opp tidlig denne dagen nei.
Løpstart denne dagen ble utsatt med en time p.g.a. vannmengder på banen og det ble avgjort at det ikke var forsvarlig å starte løp. Men utover dagen gav regnet seg, og det kunne startes.

Ikke vært på Roadracing-løp i regn? Ja, litt kjipt å sitte på en tribune i regn, men denne dagen var det ikke så ille. Samt å se på racing i regn er faktisk litt gøy. Her sladdes det og spinner ut av hver eneste sving i de værste klassene. Man fighter på en helt annen måte, og her er den den tøffeste som vinner. Og det er ikke nødvendigvis han som var råeste på glovarme slicks på en tørr sommerdag.
Men dessverre som mange vet, så kan det å kjøre racing på regn være litt som “Disney on Ice” men heldigvis ikke de verste ulykkene denne helgen.

Lørdag kveld: Vi har i lengre tid før dette løpet vært i snakk om en fest på Lørdag kveld. Og dette klarte Solør MCK å arrangere i samarbeid med Vålerbanen Hotell i deres store innendørshall.
For anledningen var det booket inn et coverband av god kvalitet “Jukeboks fra Oslo” jeg har dessverre ingen bilder fra bandet denne kvelden. Men de sørget for god stemning hos alle deltakerne på festen, og selv jeg svinget meg på dansegulvet. Så dette er noe vi håper Roadracing-klubbene fortsetter med i fremtidige løp.
Legger ikke ut noen bilder fra festen på kvelden. Sånn at ikke noen blir avbildet med feil person på fanget eller omfavnet i en dans.

Så stor takk til Solør MCK, Borg MC ACM og Stavanger RR for ett bra event, Vi ser nå allerede frem til neste sesong. Og da stiller vel jeg til start med min nyinnkjøpte Kawasaki RR……..

Kawasaki ZX6RR

Foto lånt av Magnus Lysbakken. (merkede bilder + toppbilde)
Send han gjerne en meld på mail eller facebook om han har noen kule shoots av deg og din sykkel.

Magnus.lysbakken@gmail.com

https://www.facebook.com/magnus.lysbakken