Out Adbroad del 5: Whaaaaaaaat? Vaksinekort?

Når du tror alt er i orden…. Og det er få dager igjen……

Når alt er i boks, Visum, vaksiner, flybilletter, pass, bankkort, penger osv….
Vanligvis så pleier jeg å planlegge mine turer selv, eller i stor grad være delaktig og ha konstant kontakt med den som planlegger og dermed får med meg alt vi trenger osv. Trodde jeg hadde alt på stell denne gangen også. Men så har man jo fått noe papirer fra turoperatør da….

Disse papirene har jo jeg bare skumlest. Og dette begynte jo å bli en stund siden og jeg er jo alltid ute i siste liten med alt jeg gjør av sånne ting. Hoppe på i siste stund, ikke planlagt eller noe. Tar det som det kommer.
Men når jeg nå leser litt mer nøye gjennom dokumentene til Turoperatør så oppdager jeg noe som er ukjent for meg.
Selv om jeg har reist rundt i hele Europa nesten, øst og vest. Runde i Usa. Vært i Russland….
Men Gult Vaksinekort??? Dette var nytt for meg…..

Oi. Hjertet begynner å pumpe nå. Jeg har jo vært og tatt vaksiner. Hvorfor har jeg ikke blitt fortalt om dette? Og hvor i H……. får jeg tak på dette nå få dager før avreise? Her må det Googles så tastaturet klikker og jeg finner egentlig ikke det jeg vil ha svar på. Men er jo ikke redd for en tlf så ringer rett inn til FHI for svar.

Jaaaaaaa. Dette er jo noe som er viktig for alle reisende å ha, og dette kan jeg bestille til deg.
14 dager ca før du får dette i posten.
14 dager? Ehem… Jeg reiser om 4 dager. Så hvordan kan vi få til dette raskere?
Jo, du kan høre om ditt vaksinesenter har ett sånn liggende de kan fylle ut for deg?

Kjenner pulsen hamre. DETTE skal ikke være grunnen som stopper meg fra å reise på en drømmereise som allerede nesten er på gang?

Hiver meg på sykkelen ned til vaksinesenteret. Stengt…. okay. Får snakket med noen folk der som skal få tak på riktig personell.
Vente vente vente vente… og Vente.
Til slutt kommer en person som ser jeg tydelig er litt stresset her. Tiden renner jo ut for meg nå.
Etter litt søk på sin data finner hun ut at dette er ett kort jeg ikke kan få. For jeg har ikke tatt Gulfeber vaksine. Hææææ? Ingen har sagt jeg må ta denne?? Okay, trykk den i meg (er ikke redd for vaksiner)
Men neida. Denne kan jeg jo ikke få, for det er for få dager til avreise. Og hun vil ikke gi meg denne unødvendig og er ikke noe krav om denne for innreise til India. Hun ville sagt ok om jeg reiste til land med Gulfeber, men dette var ikke India. Og jeg får ikke dette kortet uten? Nei….. Shit….

Men etter en del mer søk, telefoner til sjefen osv så viser det seg at dette gule kortet ikke er noe jeg ha. Men det anbefales å ha med. Okay. Krise avverget. Så jeg får en utskrift med stempel på mine vaksiner som skal holde inn i India. Får snakket med tur operatør som bekrefter at dette ikke er noe jeg må ha.

Krise avverget, hjertet i hvilepuls igjen og jeg setter meg på sykkelen for å kjøre hjem. Pang…. En bil krasjer inn i siden på meg….

www.mcasien.com