Straand Hotel satser hardt videre trass dårlig kronekurs

Lars Arne Straand – På stisykling i Vrådal

Pressemelding

Bruker krona og Yr for å lokke turistene til Telemark

Tradisjonsrike Straand Hotel i Vrådal har som andre i reiselivet hatt nok av utfordringer de siste årene. Svak norsk krone er en ny hindring. Det har hotellet derimot valgt å snu til noe positivt.

– Vår oppfordring gjennom feriemåneden til ferieklare nordmenn har vært klar; få maks ut av krona, legg ferien til Norge, lyder det tydelige budskapet fra hotelldirektør Lars Arne Straand.

Han har stått i en storm helt siden pandemien slo innover både Vrådal og resten av verden ved inngangen til sommersesongen for tre år siden. Nedstenginger, permitteringer og et vanskelig marked fulgte i kjølvannet. Da landet åpnet opp igjen, rammet høye strømpriser hotellnæringen hardt. Også årets feriesommer har bydd på utfordringer. Svak norsk krone, rentehevinger og økt kostnadsnivå danner bakteppe for denne sommersesongen. Igjen har direktøren måttet tenke muligheter fremfor begrensninger. Og det er forretningsideen som vokste frem under pandemien som fortsetter å dra nye gjester til Straand Hotel.

– Vi utviklet konseptet Hubriding, der motorsyklister og bilinteresserte utgjør målgruppen. Hubriding innebærer at gjestene bor på hotellet over flere dager, og kjører spennende dagsetapper i Telemark og regionen. Det fantastiske med HUBriding er at du hver eneste dag kan returnere til samme seng, møte gamle eller nye venner, og nyte livet som HUB-rider hos oss, forteller hotellsjef Katrine Straand, og forklarer videre hvordan de nå bruker konseptet for å dra reiseklare nordmenn på tur i eget land.

– Med svak norsk krone blir det dyrt å feriere i utlandet. Spesielt for dem som reiser med motorsykkel og bil, der kostnadene blir ekstra merkbare. Denne typen turister er også veldig opptatt av været, siden en selvsagt ønsker å kjøre i sol, med vinden i håret, og kunne ta pauser underveis for å oppleve naturen der en ferdes. Så er det slik at konseptet Hubriding er implementert hos andre historiske hoteller over hele landet. Vi vet jo at det alltid er sol et sted i Norge. Så tillegg til å si at turisten får maks ut av krona ved å feriere i eget land, så sier vi: La værmeldingen bestemme hvor du reiser, sier Straand entusiastisk.

Hotelldirektøren innrømmer at han har sjekket Yr oftere enn vanlig i kampanjeperioden.

– Ja, selvsagt. Vi har som regel mye sol i Vrådal, så jeg er trygg på at gjestene fortsetter å komme og at de vil få et godt opphold hos oss, smiler et samstemt vertskapspar Katrine og Lars Arne Straand.

Ytterligere informasjon:
Lars Arne Straand, adm. direktør, Straand Hotel, telefon 916 76 934, epost: [email protected].

 

Fakta om Straand Hotel

Straand Hotel, som ligger ved innsjøen Nisser i Vrådal i Kviteseid kommune, ble startet som en skysstasjon i 1864. I dag er det femte generasjon Katrine og Lars Arne Straand som ønsker gjestene velkommen. Med historiske røtter med hest og kjerre i sentrum har strategisk satsning på moderne jernhester (MC) bidratt til nye muligheter. Vårt nye konsept www.hubriding.no, hvor du kan nyte nye og spennende kjøreruter på MC, classic car eller sykkel hver eneste dag blitt en suksess. Straand Hotel er ett fullservice hotell med 125 rom i et nydelig kulturlandskap i Vrådal godt egnet som utgangspunkt for rundreiser og gode kjøreopplevelser. I Vrådal er det flotte vandremuligheter, golfbane på en øy og gode skimuligheter om vinteren. M/S Fram som er en veteranbåt fra 1909 ligger ved hotellet for slusecruise på Nisser. Hotellet er et godt utgangspunkt for å oppdage vakre Telemark, et lite stykke Norge i miniatyr. Sammen med Vrådal Booking tilbyr vi mange gode overnattingstilbud, formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Internett: www.straand.no og www.dehistoriske.no.

Fakta om HubRiding

HUB riding er et konsept som er skreddersydd for turglade hverdagsmotorsyklister, vanlige syklister og de som kjører på tur med bil. Konseptet tilbyr det beste en entusiast kan ønske seg på tur. Du kan bo ved hotellet, unngå kjedelige transportetapper og nyte kjøreruter fra 100 til 650 km med sving-garanti. Alle rutene er dagsetapper, de er utarbeidet på bakgrunn av kartstudier og prøvekjøringer i noe av det beste kjøreterrenget du kan finne. Konseptet omfatter tilrettelegging av tjenester som flotte mat- og kjøreopplevelser, vasking og enkelt vedlikehold, tørkemuligheter, lunsjpakker og tilgang til teknisk bistand. Det fantastiske med HUBriding er at du hver eneste dag kan returnere til samme seng, møte gamle eller nye venner og nyte livet som HUB-rider hos oss. Let’s Hub it! Internett: www.hubriding.no