Turen hvor det meste gikk til helvete. Del 2

Så….. Hvor langt var vi kommet? Jo Brüssel var vi i nå.

Turen hadde da gått fra Tamworth i England med mye klabb og babb. Via Eurotunnellen til Frankrike og endt opp i Brüssel. Nesten så midt i sentrum man kommer. Men skulle jeg ha deler så måtte jeg jo ett sted de solgte dette. Så den første natten ble på The Hotell….. Ja, første natten. For skulle fort vise seg jeg måtte være her flere dager.

Jeg ankom Brüssel ganske seint på kvelden og det ble egentlig bare en øl i baren, dusj og komme seg til seng. Hadde allerede vært en lang reise og ikke mye hviletid. Tipper en lastebilsjåfør hadde mistet løyven sin hadde han holdt på som dette. Hadde blitt noen timer på reise, og måtte pushe på litt ut på kvelden for å komme dit jeg skulle (eller egentlig ikke skulle)
Dagen etter var planen å skaffe nye deler til sykkelen. Men jeg kunne jo ikke kjøre den, så måtte finne meg ett batteri og får start på den og enten komme meg til verksted eller kjøre videre. Visste jo ikke sikkert hva som var feilen, annet enn at den gikk tom for strøm og det hadde rent en flytende væske som luktet svovel fra under salen.

Men denne dagen var meste av sånne butikker og verksteder stengt, så dagen gikk med til å kjøpe seg noe godt brennevin og Belgisk sjokolade, Samt sånne svære puffy vafler. Ok, nå tåler jeg ikke mel. Så dette var kanskje ikke lureste jeg hadde gjort på denne turen. Men kom til å ikke være det dummeste heller. For turen hjem er lang.

Altså, denne dagen var jeg bare turist og kunne vandre rundt, fant ett par butikker som kunne ha de delene jeg trengte og kunne oppsøke dagen etter.
Svett og sliten og litt småbrisen kom jeg tilbake på hotellet litt ut på kvelden og skal ta heisen opp til rommet mitt hvor jeg treffer på fire flotte frøkner. Hadde endelig lykken snudd seg? De spurte om det var jeg som kjørte motorsykkelen som stod der? Joda, det var meg og jentene inviterte meg på en fest ut på kvelden i Sky baren. Vip billett og greier. Men hva?? Victoria Secrets party?? Jøss, dette skulle bli gøy. Får meg en dusj og legger håret bakover med brylkrem. Tar på de peneste skoene og klærne jeg hadde med og er klar for å dra. Nå skulle jo dette egentlig være en kort tur på to hjul hjem. Så hadde jo ikke så veldig mye av presentable klær og sko med, men det fikk duge. Jeg komme meg så opp til skybaren, litt nervøs for hva som møter meg der. De jentene jeg først hadde møtt så jeg ikke noe mer til og aldri vært på en fest hvor jeg har følt meg mer utilpass. Biker-Jens liksom og masse folk i dress og sko dyrere enn min årslønn og masse flotte jenter. Joda, satt der litt og tok litt å drikke, men måtte opp tidlig dagen etter for å få i gang “den grønne” fare igjen……

Som sagt hadde jeg sonert ut ett par butikker som kunne ha noe av det jeg trengte, og det viktigste var batteri. Og det klarte jeg ganske lett å skaffe, samt litt verktøy for å bytte dette ute foran hotellet. Jeg er jo mekanikker, så dette var egentlig ikke noe sak å bytte. Bare at det var 35c og ikke en skyggeplass å finne før de på Hotellet tilbyr meg å dytte den ned i garasjen. Takk…..
Nede i garasjen gjør jeg meg ferdig. Får på tenning og alt ser gull ut, men starter gjør den ikke. Bare kinner og kinner. Faenskapet har jo alarm med startsperre, så må få denne til å koble ut og. Det vil den selvfølgelig ikke. Men etter litt ser jeg lyset for startsperre brått forsvinner og jeg kan hive meg over og se om den starter, men nå begynner den jo å bli lite strøm på. Så jeg tenker å være smart og trille den NED bakken i hotell-garasjen og starte den på giret. Det måtte jo gå. NEIDA!!! startet jo fortsatt ikke, og der nede var det mørkt og jeg måtte dytte den opp igjen. Alene selvfølgelig.
Får den omsider opp bakken, setter på tenning og gjør ett siste forsøk før jeg gir opp.
DEN STARTER!!!!!!!!!!!

Så da er det bare å komme seg opp på rommet, pakke og komme seg avgårde. De på hotellet lot meg faktisk beholde rommet lengre i fall om jeg brått trengte det igjen uten ekstra betaling. Så litt ut på ettermiddagen kunne jeg reise fra Brüssel og sette nesen hjemover. Men jeg kjørte jo uten gps, så måtte ta ting litt på feeilingen og bare komme meg nordover. For alle vet at Nordover er hjemover. Men hvordan skulle jeg komme meg hjem med sykkelen? Ville den dø igjen? Ville det fungere hele veien denne gangen?
Planen var faktisk nå å kjøre fra Brüssel og helt til Sarpsborg uten å stoppe sykkelen. For sykkelen gikk jo helt til jeg stoppet den i Brüssel. Var jo etter jeg skrudde av tenning den var død.

Turen gikk oppover Nederland. Ikke langt fra Amsterdam i følge skiltene. Kanskje ikke raskeste vei hjem? Men gikk da nordover som ergo er hjem. Jeg kunne jo ikke ta noen ferjer, så jeg måtte komme meg til Danmark og kjøre broene hjem. Men så langt kom jeg ikke.

Midt i Nederland bare dør sykkelen på motorveien og dagens kjøring er definitivt over……