Vinn gratis overnatting på Telemarks mest dedikert MC Hotell!

Straand Hotell vil kickstarte sesongen og deler ut gratis overnatting for to som premie på konkurranse. for å delta i konkurransen følg tråden og bli med :

https://www.facebook.com/groups/231657048608968/permalink/537778024663534

Norges viktigste MC HUB – Alt klart for ny sesong med kjøreglade gjester. Vi ser frem til å ta imot motorentusiastene som kommer på motorsykkel, i bil og på sykkel. Vårt HubRiding konsept er en suksess og vi jobber kontinuering med å utvikle Straand som MC hub.

Straand Hotel fortsetter strategisk satsning på MC turister

Det historiske hotellet Straand Hotel i Vrådal jobber kontinuerlig med innovasjon og produktutvikling for motorsyklister og gjester med interesse for classic-car og sykkel. Hotellet som startet opp i 1864 har lange tradisjoner, som knutepunkt mellom Telemarkskanalen og Arendalsvassdraget.

– Konseptet som vi utviklet gjennom koronapandemien har gitt oss på Straand Hotel i Telemark nye vekstmuligheter med base i våre lange tradisjoner som skysstasjon. Hotellet legger svært godt til rette for flotte opplevelser på motorsykkel i en region som har mye å by på av kultur- og mattradisjoner, sier Katrine Straand som er hotellsjef på Straand Hotel.

I 2020 utviklet Lars Arne og Katrine Straand som 5. generasjon drivere av Straand Hotel sammen med et knippe nøkkelpersoner i MC miljøet, HUBriding konseptet som tilbyr 14 herlige dagsturer for motorsyklister med hotellet som base. Konseptet som promoteres på nettsiden www.HUBrining.no ble svært populært og skapte en helt ny sosial arena for motorsyklistene med kjøreglede og flotte naturopplevelser i Telemark som hovedingredienser.

De Historiske Hotel og Spisesteder

I dag er HubRiding konseptet nasjonalt, 20 hoteller i De Historiske Hotel og Spisesteder satser strategisk sammen med Straand på denne målgruppen med stor suksess. En rekke hoteller i De Historiske Hotel og Spisesteder er en del av HubRiding plattformen med fokus på motorsykkel, sykkel og classic car. Veien brukes som hovedingrediensen kombinert med et digitalt tilrettelagt kart- og servicetilbud. Dermed kommer det flere gjester, samt at de besøkende blir boende på hotellet over flere dager for å ha mulighet å utforske flere kjøreruter.

De Historiske skal tilby noe av det beste Norge har å by på og Hubriding-satsingen gir Norges beste kjøreopplevelser for MC, sykkel og Classic Cars. Dette er den perfekte måten å oppleve det beste våre destinasjoner har å by på,sier Lars Arne Straand som er er adm. direktør for Straand Hotel i Vrådal i Telemark.

Gjennom digital markedsføring og segmentering når man ut til de aktuelle kjøretøygruppene på en enkel, rimelig og målrettet måte. Det er i praksis et godt eksempel på at det fortsatt er mulig å finne innovative løsninger innen hotell og reiseliv i en periode som har vært utfordrende.

Bikers Welcome

For Straand Hotel er det viktig å tilrettelegge for gode turopplevelser basert på ressursene som finnes i regionen. Hotellet som ligger i Vrådal har lokalt mange flotte attraksjoner som Sølvsmedtunet, Vrådal Golf og veteranbåten MS Fram som er verdt et besøk. Regionalt har regionen mye å by på av kultur og aktiviteter. Z-museum i Treungen er et flott museum som oppleves som en fantastisk reise i tid. Matfylket Telemark vil også få en større plass i HubRiding konseptet fremover. – – Vi opplever at interessen for mat og gode opplevelser litt utenom det vanlige øker blant MC turfolket. Derfor vil vi fremover tydeliggjøre mulighetene innenfor dette området bedre på rutene våre fremover, sier Lars Arne Straand.

Årets nyheter på Straand Hotel er overbygd parkering med verkstedbod for enkelt vedlikehold. – Vi opplever at det ofte er behov for helt enkelt vedlikehold og at det er nyttig å ha det mest nødvendige verktøyet tilgjengelig slik at det er mulig å stramme kjede og andre mindre justeringer mens gjestene er hos oss, forteller Katrine Straand.

Videre har Straand investert i nytt utekjøkken og serveringsareal for å bedre arbeidsflyten og ikke minst forbedre gjestenes matopplevelse på vår populære takterrasse. Takterrassen er viktig for våre motorsykkelturister, de koser seg på terrassen med noe godt i glasset og noe godt å spise enten som en lunsj på veien eller etter endt kjøring. Det gir en flott ramme for rundt opplevelsen og herfra har man god oversikt over det som ruller inn på parkeringen.

Førerutvikling for hverdagsmotorsyklister

– Telemark har lange tradisjoner hvor førerutvikling har stått i fokus, det er mange som kjenner godt til trafikksikkerhetsdagene for MC som har vært arrangert på med stor suksess på Geiteryggen, sier en engasjert Trond Olsen som er koordinator for arrangementet. Vi er svært glade for at vi nå har fått på plass et opplegg hvor vi også tilbyr en sosial ramme, det gjør at vi kan nyte hverandres selskap med fokus på MC gjennom hele helgen.

Programmet for Førerutvikling for alle hverdagsmotorsyklister 27. til 29. mai

 • Avreise fra Straand Hotel mot Fyresdal kl 08:30 lørdag morgen
  • Evt. oppmøte Fyresdal flyplass 09:15 for de som ønsker å møte direkte på flystripa
 • Tildeling av personlig veileder som skal følge deg gjennom dagen ved oppmøte
 • Personlig veiledning for de som ønsker det på vei mot Fyresdal
 • Øvelser på flystripa i Fyresdal (lukket område)
  • Nødbremsing
  • Unnamanøver
  • Motorsykkelkontroll i lav fart
  • Serpentinerkjøring (kjegler)
  • Garasje-vending
  • Blikk- og sikt-trening
  • Turkjøring i gruppemønster
 • Det blir mulighet for kjøp av den nye Straand MC-lunchpakken i felles lunchpause med varm og kald drikke til
 • Turkjøring tilbake til hotellet i grupper med veileder for de som ønsker det. Let’s Hub It!
 • NB! Vi forholder oss til Veitrafikkloven og alle øvelser er utføres innenfor denne rammen

– Jeg synes det er veldig morsomt at vi får et nytt trafikksikkerhetsarrangement i Vest-Telemark basert på det arbeidet vi har gjort i Grenland over mange år. Hele arbeidsgruppa som har utviklet arrangementet på Straand gleder seg til en helg hvor vi setter søkelys på hverdagsmotorsyklistens mulighet til å bli enda tryggere på egen motorsykkel, sier Jan Petter Lyng som er sentral i arbeidsgruppa og en av initiativtagerne til de mangeårige trafikksikkerhetsdagene på Geiteryggen.

Førerutvikling.no og lokale instruktører kommer

Eddie Mathisen som er brennende opptatt av sikkerhet for motorsyklister stiller med instruktører og utstyret som trengs for å arrangere øvelsene på flystripa. Eddie driver virksomheten Førerutvikling.no hvor førerutviklingskurs for gatemotorsyklister er fokus.

– Motorsyklistene kommer på våre kurs og arrangementer for å bli en bedre fører. De blir tryggere på sin egen kjøring, og vi legger opp til øvelser under trygge forhold uten hindringer som skaper en god arena for læring og mestring. Vi tar også med bussen vår, med scene og lydanlegg, for å skape den rette stemningen rundt arrangementet i Fyresdal, forteller Eddie Mathisen som også er sentral i arbeidsgruppa for Straand Førerutvikling. I tillegg til teamet til Eddie blir det lokale instruktører fra Telemark med erfaring fra tilsvarende arrangement i Grenland som skal bidra til et faglig godt opplegg.

Velkommen

– Gjennom flere år med strategisk satsning på motorsykkelturisme ser vi frem til ny sesong. Vi skal være Norges mest attraktive MC hub og sammen med våre ambasadører og samarbeidspartnere jobber vi kontinuerlig for utvikling slik at den totale turopplevelsen skal bli så bra som mulig. Vi takker alle som har vært hos oss på HubRiding og håper mange nye finner veien til noe av det beste kjøreterrenget Norge har å by på. Vi vet at det fortsatt er mange som enda ikke har prøvd dette og vi ønsker nye og gamle gjester velkommen til oss., avslutter Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel i Vrådal i Telemark.

For mer informasjon, se vår hjemmeside: www.straand.no og www.hubriding.no

For påmelding til førerutvikling, se vår hjemmeside: https://straand.no/forerutvikling/

Ytterligere informasjon:
Lars Arne Straand, adm. direktør, Straand Hotel, telefon 916 76 934, epost: [email protected].

Fakta om Straand Hotel

Straand Hotel, som ligger ved innsjøen Nisser i Vrådal i Kviteseid kommune, ble startet som en skysstasjon i 1864. I dag er det femte generasjon Katrine og Lars Arne Straand som ønsker gjestene velkommen. Med historiske røtter med hest og kjerre i sentrum har strategisk satsning på moderne jernhester (MC) bidratt til nye muligheter. Vårt nye konsept www.hubriding.no, hvor du kan nyte nye og spennende kjøreruter på MC, classic car eller sykkel hver eneste dag blitt en suksess. Straand Hotel er ett fullservice hotell med 125 rom i et nydelig kulturlandskap i Vrådal godt egnet som utgangspunkt for rundreiser og gode kjøreopplevelser. Med Vrådal Booking og leiligheter tilbyr vi mange gode overnattingstilbud. I Vrådal er det flotte vandremuligheter, golfbane på en øy og gode skimuligheter om vinteren. M/S Fram som er en egen veteranbåt fra 1909 ligger ved hotellet for slusecruise på Nisser. Hotellet er et godt utgangspunkt for å oppdage vakre Telemark, et lite stykke Norge i miniatyr. I Straand gruppen inngår også Vrådal Booking som formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Internett: www.straand.no og www.dehistoriske.no.

Fakta om HubRiding

Om HubRiding

HUB riding er et konsept som er skreddersydd for turglade hverdagsmotorsyklister, vanlige syklister og de som kjører på tur med bil. Konseptet tilbyr det beste en motorsyklist kan ønske seg på tur. Du kan bo ved hotellet, unngå kjedelige transportetapper og nyte kjøreruter fra 100 til 650 km med sving-garanti. Alle rutene er dagsetapper, de er utarbeidet på bakgrunn av kartstudier og prøvekjøringer i noe av det beste kjøreterrenget du kan finne. Konseptet omfatter tilrettelegging av tjenester som flotte mat- og kjøreopplevelser, vasking og enkelt vedlikehold, tørkemuligheter, lunsjpakker og tilgang til teknisk bistand. Det fantastiske med HUBriding er at du hver eneste dag kan returnere til samme seng, møte gamle eller nye venner og nyte livet som HUB-rider hos oss. Let’s Hub it! Internett: www.hubriding.no